Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Με αίτημα των Δήμων η κήρυξη τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ή ο χαρακτηρισμός τους ως θεομηνιόπληκτων

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μπορεί να επανέλθει τις επόμενες ώρες, φέρνει στην επικαιρότητα το θέμα της κήρυξης Περιφερειακών Ενοτήτων ή Δήμων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ή τον χαρακτηρισμό τους ως θεομηνιόπληκτων.  Για το ζήτημα αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να αποστείλει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οποιοδήποτε αίτημα Δήμου της Θεσσαλίας για κήρυξη του, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ή για τον χαρακτηρισμό του ως θεομηνιόπληκτου. Οι Δήμοι πρέπει να αναφέρουν τις περιοχές οι οποίες έχουν υποστεί ζημιές και αφορούν είτε οδικό δίκτυο, είτε επιχειρήσεις, είτε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και κατόπιν να συστήσουν μια επιτροπή, η οποία θα καταγράψει λεπτομερώς τις ζημιές, έτσι ώστε να υπάρξει η αντίστοιχη διυπουργική απόφαση.  Σε ό,τι πάντως αφορά την εκμίσθωση μηχανημάτων με απευθείας ανάθεση σε περιόδους όπως αυτή που βιώσαμε με τον πρόσφατο χιονιά, αυτό έχει ήδη γίνει και από τους Δήμους, (προβλέπεται από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο) αλλά και όπου χρειάστηκε από τις Περιφερειακές Ενότητες».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στο ζήτημα της αιθαλομίχλης σημείωσε ότι στην Λάρισα δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς οι μέσοι όροι είναι κάτω του ορίου επικινδυνότητας. Στον Βόλο τις δυο τελευταίες μέρες είναι πάνω από το όριο, με τους ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι αναμένονται για σήμερα και αύριο, δεν θα επιτρέψουν το σχηματισμό αιθαλομίχλης. Σε οποιαδήποτε πάντως περίπτωση, αν την Τετάρτη οι μετρήσεις είναι υψηλές, θα ληφθούν τα έκτακτα μέτρα, τα οποία ορίζονται από την νομοθεσία.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στις καλλιέργειες ο ΕΛΓΑ μπορεί να προβεί σε εκτιμήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.