Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου στο Βότση Αλοννήσου

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου στο Βότση Αλοννήσου. Πρόκειται για ένα σημαντικό λιμενικό έργο προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου, με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Τις εργασίες στο Βότσι επισκέυθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος (εκτελών χρέη αντιπεριφερειάρχη) Νίκος Πλωμαρίτης.

Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση των υπαρχόντων προσήνεμου κατά 30μ. και υπήνεμου μώλου κατά 54,50 μ. Στο εσωτερικό του λιμένα θα κατασκευαστεί νέο κρηπίδωμα για τη διαμόρφωση χερσαίας ζώνης και ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών. Το αλιευτικό καταφύγιο θα εξοπλιστεί με φανούς και όλα τα σύγχρονα μέσα ναυσιπλοΐας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αναφερόμενος στο έργο έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μέσα από συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με το Δήμο Αλοννήσου, υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο για το νησί. Πρόκειται για την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου στο Βότση που δημιουργεί καλύτερες συνθήκες ασφάλειας για τον ελλιμενισμό των σκαφών των επαγγελματιών και γενικότερα των χρηστών του αλιευτικού καταφυγίου. Η ολοκλήρωση του έργου δίνει τη δυνατότητα ελευθέρωσης 80 θέσεων σκαφών, έτσι ώστε ο αλιευτικός στόλος να μπορεί να μεταφερθεί από το Πατητήρι στο αλιευτικό καταφύγιο στο Βότση της Αλοννήσου, με αποτέλεσμα το λιμάνι στο Πατητήρι να μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό σκαφών αναψυχής. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει μόχλευση στην τοπική οικονομία καθώς και νέες θέσεις εργασίας».

Ο Ν. Πλωμαρίτης από την πλευρά του σημείωσε:
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό, έργο πνοής για το νησί, το οποίο θα «φιλοξενεί» με ασφάλεια τον αλιευτικό στόλο του νησιού, ακόμη κι όταν επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να προστατεύονται οι περιουσίες των δεκάδων αλιέων του νησιού. Το έργο αυτό αποτελούσε χρόνιο αίτημα των επαγγελματιών του νησιού και το οποίο πλέον γίνεται πραγματικότητα».


Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας υλοποιείται ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νησί μας. Με το έργο αυτό ικανοποιείται ένα αίτημα 30 ετών των αλιέων της Αλοννήσου, το οποίο εξασφαλίζει την ασφάλεια των αλιευτικών σκαφών και αποσυμφορείται το κεντρικό λιμάνι για περεταίρω αξιοποίηση από τουριστικά σκάφη. Για το έργο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ίδιος ο περιφερειάρχης συνέβαλλαν καθοριστικά, όπως και σε άλλα έργα που υλοποιούνται στην Αλόννησο. Με την καλή συνεργασία που έχουμε με τον κ. Αγοραστό όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επιτύχει να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για νέα έργα υποδομής στο νησί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.