Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τρεις κερδοφόρες χρήσεις για τον Δήμο Σκοπέλου

του
Γιώργου Μιχελή
τ. Δημάρχου Σκοπέλου

Δεν είμαι θιασώτης του να «βλογάμε τα γένια μας», αλλά με την ευκαιρία της έγκρισης του Ισολογισμού του Δήμου για το έτος 2013 τα καλά πρέπει να λέγονται. Δεν γνωρίζω πόσοι δήμοι στην Ελλάδα πέτυχαν αυτή την επίδοση, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την αυτοδιοίκηση. Όμως η επίδοση αυτή για τον Δήμο Σκοπέλου είναι γεγονός και έχει ως αποτελέσματα τόσο την εξυγίανση των οικονομικών του, όσο και την σταδιακή απόσβεση των ζημιών που είχαν σωρευθεί μέχρι και το 2010. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στο Δήμο Σκοπέλου, αφ΄ενός μεν να υπερηφανεύεται για αυτή του την επίδοση, αφ΄ετέρου δε να διεκδικεί με αξιώσεις μια διαφορετική μεταχείριση από τα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια. Για την ιστορία, η εξέλιξη των καθαρών κερδών του Δήμου την τριετία 2011-2013 είχε ως εξής:

α ποσά σε ευρώ)
2011     116.650
2012     106.467
2013     850.618

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών προκύπτουν δύο σημαντικά συμπεράσματα, α) ότι η δυνατότητα του Δήμου να ικανοποιεί τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του είναι υψηλή και β) ο βαθμός υλοποίησης του προυπολογισμού του Δήμου ανέρχεται στο 91%, επίδοση, που κατά τον ορκωτό ελεγκτή κρίνεται «άκρως ικανοποιητική». Μακάρι το Υπουργείο Οικονομικών να μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.