Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Σούρλας: Οι εξαρτήσεις απειλούν την κοινωνική και εθνική υπόσταση

Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στη Βουλή, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  σε συνεργασία με τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και το Υπουργείο Υγείας, με θέμα «Ανθρώπινο Δικαίωμα Η Προστασία από τις εξαρτήσεις»,  ο  Γ.  Σούρλας, μεταξύ άλλων, τόνισε: 
«Συγκλονιστικά και εντόνως  ανησυχητικά είναι τα στοιχεία, που συνθέτουν  το πρόβλημα της μάστιγας των εξαρτήσεων.

Απειλούν όχι μόνο την κοινωνική, αλλά και την εθνική υπόσταση, όταν: 

• Μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι εξαρτημένο από ουσίες (αλκοόλ, ναρκωτικά, κάπνισμα) και από  το  τζόγο και το  διαδίκτυο

• 200.00 πάσχουν από αλκοολική  εξάρτηση

• Σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται οι θάνατοι  κάθε χρόνο (15.000 από κάπνισμα.  5.000 από αλκοόλ)

• Τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς με  νοσήματα που αποδίδονται στις εξαρτήσεις και μόνο από το κάπνισμα νοσηλεύονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 200.000

• Σε περισσότερους από 20.000 ανέρχονται οι χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών

• Σε 4, 5 δισ. ευρώ  ανέρχονται οι δαπάνες  μόνο για το κάπνισμα και τα ναρκωτικά

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε...
οικογένειες με εξαρτημένα άτομα, αλλά και στην κοινωνία με τα αδικήματα στα οποία προβαίνουν οι εξαρτημένοι.

Οι εξαρτήσεις απειλούν την εθνική μας υπόσταση, γιατί επηρεάζουν τη γονιμότητα και επιτείνουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Με τους χιλιάδες χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, αποδεκατίζεται η νεολαία, απονευρώνεται το έθνος με αρνητικές επιπτώσεις, στην ανάπτυξη και τη θωράκιση της χώρας».

«Η προστασία από τις εξαρτήσεις, είναι ανθρώπινο δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή», κατέληξε ο Γ. Σούρλας.

Στην Ημερίδα  χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Υγείας κα Αικατερίνη Παπακώστα και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ομιλητές  ήταν οι: κ. Π. Μπεχράκης, Πνευμονολόγος, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του Καπνίσματος, κα Α. Τσίτσικα Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα. Χρ. Διαμαντοπούλου –Παπουτσοπούλου Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, κα Ε. Σεγρέδου Ψυχίατρος, Επιμελήτρια Α’ ΨΝΑ, κ. Ε.Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, κ. Χ . Σπηλιωπούλου Καθηγήτρια Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών και  Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.