Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σκιάθος / Δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων στο Κ. Υ.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Σκιάθος" δωρήθηκαν σκευάσματα που καλύπτουν μεγάλο εύρος ασθενειών, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Η δωρεά εξασφαλίστηκε από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, με τη μεσολάβηση του μέλους του Συλλόγου κας Αριστέας Δερβένη. Με αφορμή την αναζήτηση της δωρεάς είχε γίνει καταγραφή των αναγκών σε σκευάσματα με τη βοήθεια της εργαζόμενης στο Κέντρο Υγείας, διατροφολόγου κας Σταματίνας Χονδρονικολή.

Ο Σύλλογος μας κάθε χρόνο, με διακριτικότητα και ευαισθησία, αναλαμβάνει δράσεις υποστήριξης αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας. Πιο σημαντικές δράσεις είναι:
  • Με πρωτοβουλία και τη μεσολάβηση του Συλλόγου μας, τον Οκτώβριο του 2012 προτάθηκε στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών η ένταξη των άπορων οικογενειών στο πρόγραμμα υποστήριξης που υλοποιεί η Ένωση. Από το 2013 επιτεύχθηκε η ένταξη 52 οικογενειών, οι οποίες λαμβάνουν ένα μηνιαίο δέμα βάρους 35 κιλών μελετημένο να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες. Μέχρι σήμερα έχουν δωθεί πάνω από 35 τόννοι τροφίμων στις άπορες οικογένειες
  • Έχοντας υπόψη την πολύχρονη εταιρική κοινωνική δράση της...
    HELLENIC SEAWAYS Α.Ν.Ε. ο Σύλλογός μας τον περασμένο Δεκέμβριο του 2012, απέστειλε αίτημα με σκοπό τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για την μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας. Η HELLENIC SEAWAYS A.N.E., ανταποκρίθηκε στο αίτημα με αποτέλεσμα πάνω από 100 συμπολίτες μας να έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα δωρεάν εισιτήρια. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα μέτρο που συμβάλλει στην προσπάθεια μας για την υποστήριξη των άπορων οικογενειών και το οποίο επετεύχθη χάρις στην ανταπόκριση της HELLENIC SEAWAYS αλλά και της σημαντικής μεσολάβησης των ιδιοκτητών του τοπικού πρακτορείου κ. Νικολάου και κ. Ανδριτσόπουλου
  • Αίτημα για τη διάθεση εισιτηρίων για την μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας, απέστειλε πρόσφατα ο Σύλλογος και στην εταιρεία Aegean Air. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά, έως τώρα δεν έχει χρειαστεί η διάθεση εισιτηρίων.
  • Για τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα) ο Σύλλογος, με διακριτικότητα και ευαισθησία, ενισχύει αδύναμα μέλη της τοπικής κοινωνίας
Στους δύσκολους καιρούς, οφείλουμε να είμαστε κοντά σε όσους έχουν ανάγκη, υιοθετώντας το μήνυμα της κας Δερβένη «Σε απάντηση της ευγενικής επιστολής σας, θα χρησιμοποιήσω κάτι που είπε ο Αβραάμ Λίνκολν, το υιοθέτησαν οι γιατροί χωρίς σύνορα και με εκφράζει απόλυτα, “Λυπάμαι  τον άνθρωπο, που δεν νιώθει πάνω στη πλάτη του, σκληρό το μαστίγιο που προσγειώνεται στη ράχη του συνανθρώπου του.”»

Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.