Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Για λουκέτο πάει, με ευθύνη της Πολιτείας, το πολύπαθο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου

"Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει. Η κατάσταση εδώ μυρίζει πυρίτιδα. Εμείς εκπέμπουμε  S.0.S. Δεν σας παρακαλούμε για τα αυτονόητα, σας ζητάμε ως αρμόδιος Υπουργός Υγείας και με όλη την ευθύνη της θέσεως σας, να μεριμνήσετε άμεσα για την στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία του Π.Ι. Αλοννήσου πριν χαθούν ανθρώπινες ζωές..."
Oι κυβερνήσεις αλλάζουν και οι υπουργοί "Υγείας" παραδίδουν
ο ένας στον άλλον την απαράδεκτη κατάσταση.
Στη φωτό ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Στεφανής παραδίδει
το υπουργείο στον Νικήτα Κακλαμάνη της Ν.Δ.
(Απρίλιος 2004)
Επιστολή στον υπουργό Υγείας και στον αναπληρωτή αυτού έστειλε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης για ένα θέμα που ταλαιπωρεί το νησί δεκαετίες τώρα και βάζει σε κίνδυνο τους κατοίκους. Δεν είναι άλλο από την πολύπαθη ΥΓΕΙΑ!

Ο Δήμαρχος γράφει:

«Κύριε Υπουργέ,
θέλω να πιστεύω πως γνωρίζετε γενικά τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νησιά της χώρας μας. Ίσως όμως να μην γνωρίζετε την τραγική κατάσταση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου.
Οι επιστολές, οι συναντήσεις και οι επερωτήσεις βουλευτών μέχρι σήμερα δεν έχουν φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Στις 25 Νοεμβρίου 2014 φεύγει και η μοναδική αγροτική Γιατρός και το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου θα παύσει να λειτουργεί.

Η εβδομαδιαία μετακίνηση ενός Γιατρού Γενικής Ιατρικής από...
διάφορα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας Θεσσαλίας πολλές φορές είναι αδύνατη λόγω καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πιστεύω πως αντιλαμβάνεστε την σοβαρότητα της κατάστασης, όταν 2.500 και πλέον ψυχές βρίσκονται σε ένα νησί χωρίς Γιατρό.

Είναι μια κατάσταση την οποία δεν είχαμε βιώσει ούτε την δεκαετία του 50'.

H στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου σήμερα είναι η εξής:

• 1 Ιατρός Γενικής Ιατρικής (Διευθυντής) - Κενή από την 1/1/2014
• 2 Αγροτικοί Ιατροί - Η μια θέση κενή από 18/03/2013 και η δεύτερη θα είναι κενή από 25/11/2014
• 1 Παιδίατρος - Παραμένει κενή από τον Νοέμβριο του 2013
• 1 Οδοντίατρος - Παραμένει κενή από 2/01/2012
• 1 Παρασκευαστής - Παραμένει κενή από τις 31/1/2013
• 1 Μαία - Η θέση αυτή είναι καλυμμένη, δυστυχώς επί σειρά ετών βρίσκετε σε συνεχείς αποσπάσεις στο Νοσοκομείο Λάρισας.
• 1 Νοσηλεύτρια - Η θέση αυτή καλύπτεται από νοσηλεύτρια με απόσπαση από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μέχρι τις 14/01/2015. Η ίδια νοσηλεύτρια αιτήθηκε μετάταξη στο Π.Ι. Αλοννήσου, η οποία δεν έγινε δεκτή.
• 1 Χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος. Προσλήφθηκε χειρίστρια τον Ιούλιο του 2014 με λήξη της σύμβασης της τον Ιούλιο του 2015. Δυστυχώς το υπερσύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο έχει γίνει δωρεά στο Π.Ι. Αλοννήσου στις 18/04/2013, δεν έχει αδειοδοτηθεί μέχρι και σήμερα.
• 1 Οδηγός ασθενοφόρου - είναι καλυμμένη

Όπως αντιλαμβάνεστε η περιστασιακή παρουσία ενός και μόνο Γιατρού δεν δύναται να καλύψει ούτε τις ανάγκες συνταγογράφησης. Επιπροσθέτως, δεν παρέχεται καμία πρωτοβάθμια περίθαλψη δεδομένου του υψηλού κόστους μετακίνησης προς τα αστικά κέντρα.

Κύριε Υπουργέ,
Την οικονομική κρίση δεν την προκαλέσαμε εμείς, μας καλείτε όμως να την πληρώσουμε. Απαιτείτε από τους Έλληνες πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πολιτεία. Πότε άραγε η πολιτεία θα αναλάβει τις δικές της υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες της;

Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν αποτελεί επιτυχία όταν έχει επέλθει κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα.

Κύριε Υπουργέ,
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει. Η κατάσταση εδώ μυρίζει πυρίτιδα. Εμείς εκπέμπουμε  S.0.S. Δεν σας παρακαλούμε για τα αυτονόητα, σας ζητάμε ως αρμόδιος Υπουργός Υγείας και με όλη την ευθύνη της θέσεως σας, να μεριμνήσετε άμεσα για την στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία του Π.Ι. Αλοννήσου πριν χαθούν ανθρώπινες ζωές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.