Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

"Προφορικό τελεσίγραφο" για κλείσιμο του παιδικού σταθμού Γλώσσας

Της Σπυριδούλας Καρβέλη 
Με το πρόσχημα της ακαταλληλότητας και της έλλειψης άδειας λειτουργίας  κλείνει ο Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου, μετά το προφορικό τελεσίγραφο που εστάλη  στους γονείς.
Σπυριδούλα Καρβέλη:
Το αποφασίζουμε και διατάσσουμε
από τα μονομελή όργανα του Δήμου
καλά κρατεί, χωρίς ενημέρωση και
λήψη σχετικής απόφασης από το
ανώτατο συλλογικό όργανο
που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κανένας δημοτικός παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός στην Ελλάδα δεν έχει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Όλοι οι σταθμοί λειτουργούν σύμφωνα με την συστατική τους πράξη ως ΝΠΔΔ ή ως υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. έως  31/12/2014 (άρθρο 13 Ν. 4147/13 ) «έως την έκδοση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των παιδικών και των βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων ή μεταφέρθηκαν στους δήμους, ή συστήνονται εντός νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου του δήμου ή ως υπηρεσία του δήμου, έως τις 31/12/2014 θέση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επέχει η συστατική τους πράξη ή ο οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου, εφόσον πρόκειται για υπηρεσία. Εντός της ίδιας περιόδου είναι δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού από δήμο μετά την κατάργηση του οικείου Ν.Π.Δ.Δ.»

Επομένως ας ρίξουν μια ματιά στον Ο.Ε.Υ του Δήμου. Έχει συσταθεί γραφείο δημοτικών παιδικών σταθμών, οι οποίοι θα προσδιορίζονταν με  τον Κανονισμό λειτουργίας τους, σύμφωνα με τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας, ο οποίος εκδίδεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετική απόφαση δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα.

Σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος τονίζει:
«Η κοινωνική πολιτική είναι ένας από τους τομείς στους οποίους θα δώσει βαρύτητα η νέα δημοτική αρχή της Σκοπέλου». Αυτή ήταν η βαρύτητα και η ειλημμένη και δεδομένη απόφαση, το κλείσιμο κοινωνικών δομών.  

Το αποφασίζουμε και διατάσσουμε από τα μονομελή όργανα του Δήμου καλά κρατεί, χωρίς ενημέρωση και λήψη σχετικής απόφασης από το ανώτατο συλλογικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σπυριδούλα Καρβέλη
Β' επιλαχούσα  Δημοτική Σύμβουλος
της μείζονος αντιπολίτευσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.