Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεϊκόπουλου και Στρατούλη για το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου

Aναφορά κατέθεσαν στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό εν όψει της αποχώρησης της μοναδικής αγροτικής γιατρού στις 25.11.2014 και με αφορμή την επιστολή (κλικ) του Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη προς τον υπουργό Υγείας.
Το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης, διαβιβάζουν ως αναφορά την με αρ. 5650/5.11.2014 Επιστολή του Δημάρχου Αλοννήσου, με την οποία επανέρχεται στο φλέγον ζήτημα της ανάγκης στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου εν όψει της αποχώρησης της μοναδικής αγροτικής γιατρού στις 25.11.2014, με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας του. 

Οι δραματικές ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, που αναφέρονται στην...
επισυναπτόμενη Επιστολή, είχαν επισημανθεί στην με αρ. 3166/30.9.2014 Ερώτηση του βουλευτή Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου προς το Υπουργείο σας, η οποία δεν έχει απαντηθεί, καθώς και στην με αρ. 1286/04.09.2014 αναφορά μας με την οποία σας διαβιβάσαμε επιστολή του δημάρχου Αλοννήσου σχετική με το ίδιο θέμα. Σε απάντηση της τελευταίας αναφέρεται ότι το «Π.Ι. Αλοννήσου είναι διθέσιο και ότι η μη κάλυψη των 2 θέσεων, που προκηρύσσονται από την 4/7/2014 και από 4/9/2013 αντίστοιχα οφείλεται στην μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψήφιους γιατρούς, ενώ και οι 2 θέσεις έχουν συμπεριληφθεί στην από 25/8/2014 προκήρυξη, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονται».

Ωστόσο, από την ως άνω απάντηση τεκμαίρεται ότι το Υπουργείο δεν αναγνωρίζει την οριακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, και η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με την εβδομαδιαία μετακίνηση ενός Γιατρού Γενικής Ιατρικής από διάφορα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας Θεσσαλίας που πολλές φορές καθίσταται αδύνατη λόγω καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Εξάλλου, στην προαναφερθείσα 3166/30.9.2014 Ερώτηση προς το Υπουργείο σας τονίστηκε η ανάγκη αναθεώρησης των κινήτρων των νεοδιοριζόμενων γιατρών για την κατάληψη θέσεων στις νησιωτικές περιοχές, ώστε να διευκολυνθεί η στελέχωσή τους.

Επειδή η περιστασιακή παρουσία ενός και μόνο γιατρού δεν δύναται να καλύψει ούτε τις ανάγκες συνταγογράφησης των 2.500 κατοίκων της Αλοννήσου, για τους οποίους τίθεται πραγματικό ζήτημα στέρησης της πρόσβασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη δεδομένου του υψηλού κόστους μετακίνησης προς τα αστικά κέντρα, κι επειδή η κατάρρευση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας στη νησιωτική Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη διάψευση της ιστορίας επιτυχίας του πρωτογενούς πλεονάσματος, παρακαλείται ο κ. Υπουργός να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Επισυνάπτεται η Επιστολή  
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2014

Οι καταθέτοντες βουλευτές
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Δημήτρης Στρατούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.