Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ενεργειακή φτώχεια

Ερώτηση (κλικ) της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα στον προτεινόμενο Επίτροπο Ανάπτυξης Μάρος Σέφκοβιτς για την ενεργειακή φτωχοποίηση: 
«κ. υποψήφιε Αντιπρόεδρε,

Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο:
-Τι μέτρα θα πάρετε για
όσους δεν έχουν θέρμανση
και ηλεκτρικό λόγω της κρίσης
Μια ακόμα επίπτωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής σας είναι η δημιουργία μίας νέας κοινωνικής κατηγορίας, αυτής των ευάλωτων καταναλωτών στον τομέα της ενέργειας, οι οποίοι πλήττονται από μία νέα και πρωτόγνωρη μορφή φτώχειας, την ενεργειακή φτώχεια.

Γνωρίζετε την έννοια της ενεργειακής φτώχειας:
Αδυναμία  στοιχειώδους πρόσβασης στις απαραίτητες μορφές ενέργειας που εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
Και μιλώ για το αυτονόητο:
Πρόσβαση στο φωτισμό, στη θέρμανση, στην ψύξη, δηλαδή στις ελάχιστες παροχές που θα έπρεπε να παρέχονται σε όλους, αδιακρίτως, αλλά εσείς τις αντιμετωπίζετε σαν εμπορεύματα.

Ερωτώ λοιπόν, η περιβόητη ενεργειακή ένωση που...
φιλοδοξείτε να επιτύχετε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου, έχει τελικά χώρο για αυτή τη κοινωνική τάξη ενεργειακής φτώχειας; Και αν ναι, πώς σκοπεύετε να κάνετε πράξη την κοινοτική αλληλεγγύη;

Συγκεκριμένα, με ποιον ακριβώς τρόπο, ποια χρηματοδοτικά εργαλεία, τι ύψος πόρων και πόσο άμεσα, σκοπεύετε να υιοθετήσετε και να διαθέσετε για να προστατεύσετε τους ευάλωτους καταναλωτές από την άνοδο των τιμών και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους που τους οδηγεί στην ενεργειακή φτωχοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.