Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Στη διεθνή έκθεση του Ρίμινι ο Δήμαρχος Σκιάθου

Σημαντικές συναντήσεις είχε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ιταλίας, TTG INCONTRI, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ρίμινι της Ιταλίας.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος,  είχε συνάντηση εργασίας με την προϊσταμένη του Γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία, κυρία Κυριακή Μπουλασίδου, όπου συζητήθηκε εκτός των άλλων η νέα τουριστική εικόνα που πρέπει να «κτίσει» η Σκιάθος, με την αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, όπως είναι ο πολιτισμός και το περιβάλλον, μέσα από στοιχεία που την διαφοροποιούν από τις ανταγωνίστριες περιοχές ελληνικές ή ξένες και μπορεί να αποτελέσουν σήμερα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Συζητήθηκαν ακόμα συγκεκριμένες ιδέες, για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσα από ένα σύνολο ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών, οι οποίες θα εξειδικεύονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις των πελατών και θα στηρίζονται σε οικολογικά ανεκτές και ήπιες δραστηριότητες αναδεικνύοντας χωρίς να καταστρέφουν, τα φυσικά κάλλη του νησιού. Μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως  οικοτουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός,  θαλάσσιος τουρισμός, καταδυτικός τουρισμός.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με εκπροσώπους των μεγαλυτέρων ταξιδιωτικών γραφείων δόθηκε έμφαση στη...
διερεύνηση της δρομολόγησης πτήσεων χαμηλού κόστους οι οποίες θα μεταφέρουν μεμονωμένους τουρίστες που επιλεγούν να κάνουν διακοπές έξω από τα προγράμματα των μεγάλων tour operators.

Επαφές είχε ο Δήμαρχος και με Ιταλούς δημοσιογράφους οι οποίοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να προβάλλουν τη Σκιάθο μέσα από δημοσιεύματα εν όψη της ερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Η διεθνής έκθεση διοργανώνεται από την Rimini FieraS.p.A., για 49η χρονιά και προσελκύει το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων της Ιταλίας και ανάγεται στη σπουδαιότερη επαγγελματική έκθεση τουρισμού που διοργανώνεται στην Ιταλία.

Ελένη Σαρίκωστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.