Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Αλόννησος / Επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου του νησιού

Από την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, το σχολείο μας τελεί υπό κατάληψη.
 Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου υπάρχουν κενά σε βασικές ειδικότητες καθηγητών που διδάσκουν μαθήματα Πανελλαδικά εξεταζόμενα, πράγμα το οποίο συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να μένουν πίσω στην ύλη, η οποία πρέπει να καλυφθεί, αν και εφόσον έρθει καθηγητής, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που μας πικραίνει και μας εξοργίζει περισσότερο είναι ότι η ίδια η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης κ. Ζιάκα, η οποία μας επισκέφθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μας υποσχέθηκε την ημέρα του αγιασμού ότι όλα τα κενά θα καλυφθούν σε 3 μέρες! 
Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έπειτα από συνεχείς ''διαπραγματεύσεις'' και υποσχέσεις από μέρους και της Δ/νσης ΄Β/θμιας Εκπ/σης, της Περιφέρειας και του Υπουργείου το πρόβλημα παραμένει, χωρίς να διαφαίνεται άμεση λύση. Το πρόβλημα αυτό μεγεθύνεται λόγω έλλειψης άλλων υποστηρικτικών δομών στο νησί.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν φτάσαμε στην κατάληψη από επιπολαιότητα αλλά κατόπιν σκέψεως καθώς δεν διαθέτουμε κάποιο άλλο μέσο για να γίνουμε πειστικοί. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να διαχωρίσουμε τη θέση μας από άλλα σχολεία, τα οποία φτάνουν σε καταλήψεις διαρκείας χωρίς συγκεκριμένους λόγους. Είναι αυτονόητο ότι η κατάληψη θα λήξει αυτόματα μόλις οι υπεύθυνοι πράξουν αυτό που έπρεπε να έχουν ήδη πράξει από καιρό.

Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Αλοννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.