Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ένας πολύτιμος θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής παραμένει σε αχρηστία στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες για την λειτουργία του θαλάμου υπερβαρικής ιατρικής, που παραμένει σε αχρηστία στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. 
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου διαθέτει θάλαμο υπερβαρικής ιατρικής, ένα πολύτιμο ιατρικό μηχάνημα που προορίζεται κυρίως για την αντιμετώπιση της νόσου των δυτών, αλλά και για άλλες θεραπείες όπως αποκατάσταση οξειών και χρόνιων παθήσεων, όπως αγγειοπάθειες λόγω σακχαρώδους διαβήτη, οστεονεκρώσεις, οξεία κώφωση και οξεία τύφλωση. 

Συγκεκριμένα, η θεραπεία με Υπερβαρικό Οξυγόνο είναι η εισπνοή 100% οξυγόνου σε αυξημένη πίεση, όπου το οξυγόνο διαλύεται στο αίμα έως και 20 φορές περισσότερο με αποτέλεσμα να μεταφέρεται περισσότερο σε περιοχές με επηρεαζόμενη αιμάτωση π.χ. περιοχές που έχουν οίδημα, φλεγμονή, αγγειακά και άλλα προβλήματα. 

Ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής, που έγινε δωρεά από το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, παραμένει μέχρι σήμερα σε αχρηστία στα υπόγεια..
του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, επειδή δεν υπάρχει επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να εκπαιδευτεί στον χειρισμό του συγκεκριμένου μηχανήματος.

Επειδή η αξιοποίηση ενός τέτοιου ιατρικού εξοπλισμού στην Μαγνησία, όπου τα τελευταία χρόνια ο καταδυτικός τουρισμός βρίσκεται σε άνθιση με την δραστηριοποίηση αρκετών συλλόγων που ασχολούνται με τις καταδύσεις, μπορεί να σώσει πολλές ζωές.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται ένα μηχάνημα που μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας θεραπευτική αγωγή στους πολίτες της Μαγνησίας αλλά και της Θεσσαλίας, που για να λάβουν τις συγκεκριμένες ιατρικές υπηρεσίες αναγκάζονται μέχρι σήμερα να μετακινούνται στην Θεσσαλονίκη ή να καταφεύγουν σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Τι πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει ώστε να τεθεί επιτέλους σε λειτουργία ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου; 

Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΥΠΕΡΒΑΡΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.