Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου / απολογισμός έργου σχολικής χρονιάς 2013-14

Συνάντηση γονέων έγινε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου, μετά απο πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στη διάρκεια της οποίας έγινε ο παρακάτω απολογισμός έργου για τη σχολική χρονιά 2013-14:

«Φίλοι γονείς,

Κλείνοντας μια δύσκολη χρονιά (2013-2014), με όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά πολύ δημιουργική, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη διαχείριση των εσόδων του Συλλόγου, που προέρχονται κυρίως από τις εισφορές σας.

Ξεκινήσαμε με την αγορά 3 καλοριφέρ προς αντικατάσταση των παλιών που σκούριασαν και έσταζαν.  Την τοποθέτηση έκαναν οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΣ, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ, καθώς ξεβούλωσαν όλες τις αποχετεύσεις και αντικατέστησαν τα χαλασμένα καζανάκια στα μπάνια του κάτω κτιρίου.

Όπως είχαμε υποσχεθεί στη Διεύθυνση του Σχολείου, προσφέραμε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για τις εκδηλώσεις των παιδιών και αντικαταστήσαμε το ληγμένο φαρμακευτικό υλικό στο φαρμακείο του Σχολείου.

Στην ετήσια συντήρηση του καυστήρα που ακολούθησε, καθώς και...
στη στερέωση των κάδων της αυλής και την επιδιόρθωση των κιγκλιδωμάτων βοήθησαν κάποιοι από τους γονείς.

Συμπληρωματικά αγοράσαμε κουρτίνα για τη φθαρμένη από τον ήλιο στο Δ1 και πληρώσαμε τ΄ ανταλλακτικά και την επιδιόρθωση, τόσο για την αλουμινένια πόρτα της αίθουσας εκδηλώσεων όσο και την αλουμινένια πόρτα της εισόδου του κάτω κτιρίου.

Κατά τη διάρκεια της κοπής της χριστουγεννιάτικης πίτας του Συλλόγου προσκαλέσαμε την παιδίατρο και την ψυχολόγο για 2 πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Πριν τα Χριστούγεννα ετοιμάσαμε τα ημερολόγια-σπιτάκια από πηλό με τη βοήθεια της Μάγδας και του Νίκου Ρόδιου, που τους ευχαριστούμε πολύ για άλλη μία φορά, τα οποία και ξεπουλήσαμε! Επίσης ευχαριστούμε και τη Τζιλ Σόμερ που ευγενικά μας παραχώρησε το χώρο, τα υλικά (χρώματα, πινέλα κλπ) και τους φούρνους για τον πηλό στο Foundation of the Arts. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αγοράσαμε 2 νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που μαζί με τους τρεις που μας δωρήθηκαν, αναβαθμίστηκε πλήρως το εργαστήρι υπολογιστών και με τη βοήθεια του κ. Γιώργου του δασκάλου της πληροφορικής. Επίσης τοποθετήσαμε αρωματικά και πλαστικά καλαθάκια για τα χαρτιά στα μπάνια και των 2 κτιρίων.

Αργότερα προσφέραμε 100 € για αγορά βιβλίων για τις βιβλιοδρομίες των παιδιών, βιβλία τα οποία θα παραμείνουν στη βιβλιοθήκη του Σχολείου και αγοράσαμε 12 μεγάλους χάρτες τοίχου (βυζαντινούς, γεωφυσικούς κλπ).

Αγοράσαμε 2 tablet με χρήματα του συλλόγου, τα οποία μαζί με τα άλλα δώρα που μαζέψαμε, μπήκαν στην κλήρωση της λαχειοφόρου που έφερε κι άλλα χρήματα στο ταμείο του Συλλόγου και έγινε στο τέλος της γιορτής της Τσικνοπέμπτης.

Λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς αγοράσαμε πλήρες, καινούργιο αθλητικό υλικό (μπάλες για διάφορα αθλήματα κλπ), με τη συνεργασία και τις υποδείξεις του γυμναστή του σχολείου κ. Νίκου Φουτζόπουλου,  τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

Επίσης, προσφέραμε 50 € για κεράσματα στους καλλιτέχνες της Λυρικής που επισκέφθηκαν το Πεπαρήθειο για παράσταση.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου και σε συνεργασία με τον κ. Γ. Φύβγα, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, καταφέραμε να μπει μια ωρομίσθια καθαρίστρια για συμπληρωματική καθαριότητα στις τουαλέτες κοντά στο μεγάλο διάλειμμα. 

Τέλος, πάνω απ’ όλα η παρέμβαση του Δ.Σ. του Συλλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο για τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου, όσο και για αντισεισμικό έλεγχο και αναβάθμισή του σε πράσινο σχολείο.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα αιτήματά μας να ψηφιστούν ομόφωνα, να σταλούν στους βουλευτές της Μαγνησίας, στο αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και να προωθηθούν για συζήτηση στη βουλή των Ελλήνων!

Οκτώβριος 2014
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.