Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

To Kikcboxing και τα οφέλη του στα παιδιά

Το μαχητικό άθλημα του Kikcboxing είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην  Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

Είναι πολύ χρήσιμο για τα παιδιά γιατί τα βοηθά να αναπτυχθούν τόσο σωματικά όσο και στους τομείς της ισορροπίας, συντονισμού, αντίδρασης, ευελιξίας, ταχύτητας, αντοχής και δύναμης. Τα παιδιά μέσα από αυτό  χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους, μαθαίνουν να σέβονται τον εαυτό τους, τον δάσκαλό τους και τους συμμαθητές τους. 

Επιπλέον αποκτούν ομαδικότητα, πειθαρχία, αυτοέλεγχο και μαθαίνουν να εργάζονται και να συνεργάζονται με άλλα παιδιά για ένα κοινό αποτέλεσμα - στόχο. Μαθαίνει στο παιδί να εστιάζει σωστά, να δουλεύει σκληρά και να επιμένει. Αληθινές αξίες που βοηθούν τα παιδιά σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. 

Στο Kikcboxing  τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να αθλούνται από την ηλικία των 4 ετών και άνω. Είναι η ηλικία που τα παιδιά μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του μαθήματος, να έχουν συγκέντρωση, συντονισμό, ισορροπία. Το άθλημα αποτελείται από διάφορες δεξιότητες ευλυγισίας, αλμάτων και στάσεων που καλλιεργούν απίστευτη ευελιξία, επιδεξιότητα, δύναμη, αυτοέλεγχο και γνώσεις αυτοάμυνας στο παιδί. Επιπλέον και...
πιο σημαντικό είναι ότι η συνεχής και συγκροτημένη άσκησή του παιδιού ενδυναμώνει και σκληραγωγεί όλο του το σώμα, αγωγή που όπως έχει επιστημονικά αποδειχθεί, δίνει σε κάθε αναπτυσσόμενο παιδί, την μεγαλύτερη δυνατή βιολογική ανάπτυξη που θα μπορούσε να πάρει.

  • Πόσο ασφαλές είναι σαν άθλημα;
Το άθλημα του Kikcboxing έχει ακριβώς τους ίδιους ελάχιστους κινδύνους τραυματισμού όπως έχει κάθε άλλο ατομικό ή ομαδικό άθλημα, εφόσον γίνεται υπό την επίβλεψη πιστοποιημένου προπονητή. 

Δεν απαιτείται σωματική πλήρης επαφή με αντίπαλο, ούτε είναι υποχρεωμένο το παιδί να παίξει σε ελεύθερο αγώνα.

Όλα τα παιδιά προπονούνται με σωστό και κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να είναι απόλυτα ασφαλή. 

Η προπόνηση στο Κ-1 GYM ΣΚΟΠΕΛΟΥ γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς προπόνησης, διαθέτει προστατευτικά στρώματα σε όλους τους τοίχους, πάνω σε ειδικό δάπεδο που καθαρίζεται καθημερινώς, σε απόλυτα κλιματιζόμενη αίθουσα και στον χώρο υπάρχει πλήρως ενημερωμένο φαρμακείο αθλητικών συλλόγων.
  • Υπάρχει περίπτωση μέσα από το Kikcboxing το παιδί μου να αποκτήσει επιθετική συμπεριφορά;
Το παιδί από την πρώτη του ημέρα σε αυτό το άθλημα μαθαίνει μέσα από τον δάσκαλο  και την διδαχή του πειθαρχία, σεβασμό προς την οικογένεια του, στο σχολείο του, στους συναθλητές και τους συνανθρώπους του. Κάθε δείγμα επιθετικότητας και ανάρμοστης συμπεριφοράς μαθητού μέσα και έξω από την σχολή στο Κ-1 GYM ΣΚΟΠΕΛΟΥ τιμωρείται με ισόβιο αποκλεισμό από την σχολή, κάτι που γίνεται αμέσως σαφές προς το παιδί από τον δάσκαλο, από την πρώτη μέρα εγγραφής του σε αυτήν.

  • 
Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο δάσκαλος στην επιλογή μιας σχολής πολεμικών τεχνών;
Πολύ μεγάλη σημασία στο να εμπιστευτούμε το παιδί μας σε μια σχολή πολεμικών τεχνών παίζει ο δάσκαλος που διδάσκει σε αυτήν. Πριν επιλέξουμε οριστικά που θα γράψουμε το παιδί μας, καλό είναι να γνωρίζουμε την προσωπικότητα και τα τυπικά προσόντα του εκπαιδευτή σε αυτήν.

Στο Κ-1 GYM ΣΚΟΠΕΛΟΥ διδάσκει ο Μάνος Βασιλείου, Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος, πιστοποιημένος προπονητής από την Γ.Γ.Α. με κρατικό πτυχίο, εκπαιδευτής kickboxing, Brazilian jiu jitsu Παγκρατίου αθλήματος και grappling –MMA κάτοχος Μαύρης Ζώνης ΙΙ Νταν στο kickboxing , μπλε ζώνης Brazilian jiu jitsu και 5ος παγκόσμιος πρωταθλητής grappling στην Ουγγαρία το 2011.  

Οι μαθητές του στην Σκόπελο είναι γνωστοί για τις Πανελλήνιες, τις Πανευρωπαϊκές αλλά και τις Παγκοσμίου επιπέδου επιτυχίες τους σε όλα τα αθλήματα που διδάσκονται εκεί και έχουν επανειλημμένως βραβευθεί από τοπικούς και όχι μόνο παράγοντες του τόπου μας.

Από την σχολή αυτήν την στιγμή 4 αθλητές αποτελούν μέλη των εθνικών μας ομάδων Grappling και Παγκρατίου, κάτι που ανεβάζει πολύ το επίπεδο και των άλλων συναθλητών τους μέσα στην σχολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.