Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

«Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει» στη Σκόπελο

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει» που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου κατασκευάζεται περίπτερο ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με χώρο φύτευσης και βιβλιοθήκη στον αύλειο χώρο του Σχολείου με τη συμμετοχή των μαθητών. 

Το περίπτερο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης (ΠΕΠΕ) είναι μια προσπάθεια να δημιουργη0ούν καινούργιες δραστηριότητες στον αυλείο χώρο του σχολείου που θα αφορούν το φυσικό περιβάλλον. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και αποκτούν έναν "κλειστό χώρο πρασίνου", τον οποίο λειτουργούν με δική τους ευθύνη. Έτσι η ευαισθησία, η γνώση και η ευθύνη για το περιβάλλον γίνεται κτήμα των...
μαθητών μέσα από το παιχνίδι και την δημιουργική απασχόληση.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του ΠΕΠΕ είναι να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τις περιβαλλοντικές δράσεις της σχολικής κοινότητας βάζοντας τον μαθητή στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ειδικότεροι στόχοι:

• ευαισθητοποιεί τους μαθητές σε θέματα περιβάλλοντος μέσω του βιωματικού παιγνιδιού.

• πληροφορεί τους γονείς για θέματα περιβάλλοντος, μέσω των δράσεων που αναλαμβάνουν τα ίδια τα παιδιά και τους παροτρύνει να συμμετέχουν σε ανάλογες δραστηριότητες.

• παραχωρεί στα παιδιά ένα χώρο που τον διαχειρίζονται και τον συντηρούν με δική τους ευθύνη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υποστηρίζεται από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και πραγματοποιείται με την χορηγία του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.