Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Οι ανάγκες και τα προβλήματα του Δήμου Σκοπέλου

Της Δήμητρας Ρέκκα
Υποψήφιας Δημάρχου Σκοπέλου
Πολύ σύντομα, η νέα δημοτική αρχή, που θα αναδειχθεί από τις εκλογές του Μαΐου 2014, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια πληθώρα από τρέχοντα ζητήματα και ανάγκες, καθώς και συγκεκριμένα φλέγοντα προβλήματα, που απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα. Επιγραμματικά αναφέρουμε μερικά:
1. Το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων που δημιουργείται από την καθημερινότητα του δημότη, αλλά και τις απαιτήσεις ενός τουριστικού δήμου που κατά τη θερινή περίοδο προσδοκά να φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες.

2. Την οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία των εσωτερικών υπηρεσιών του δήμου -μετά τις αλλεπάλληλες συγχωνεύεις των νομικών προσώπων- σε σχέση με τις αυξημένες αρμοδιότητες και την έλλειψη προσωπικού.

3. Την προετοιμασία και συμμετοχή του δήμου για διαρθρωτικά ταμεία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 σε τοπικό-περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Τον προγραμματισμό και τους τρόπους απορρόφησης νέων χρηματοδοτήσεων.

4. Τα έργα που «τρέχουν», όπως Master Plan, Υδατοδρόμια, Λιμνοδεξαμενή, κλπ.

5. Την εκτέλεση των ήδη σχεδιασμένων-προγραμματισμένων έργων Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Νήσου (ΟΣΑΝ) Σκοπέλου, της απερχόμενης δημοτικής αρχής, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ.

6. Τη βιωσιμότητα της ζημιογόνας ΔΕΥΑΣ.

7. Το δικαστήριο που εκκρεμεί από χρόνια και αφορά στον δρόμο Έλιους – Τζιλαλή, απαίτησης αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, το κενό ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και την...
κεντρική εξουσία, που διογκώνεται λόγω της πολιτικής ένδειας, της συνεχούς μείωσης της τακτικής επιχορήγησης και μιας παράλογης πολυέξοδης γραφειοκρατίας, δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο χωρίς προοπτικές.

Προτείνουμε: υλοποιήσιμες λύσεις που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, απαλλαγμένες από οπισθοδρομικές νοοτροπίες.

Σκοπός μας: να διεκδικήσουμε, σε όλα τα επίπεδα, για να μπορέσει ο δήμος να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του και να στηρίξει τους δημότες του.

Πιστεύουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά, καλύτερα και πιο ουσιαστικά. Ο κόσμος μας γνωρίζει και μας εμπιστεύεται, έχουμε άλλωστε αποδείξει έμπρακτα τι μπορούμε να προσφέρουμε.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΕΚΚΑ
Υποψήφια Δήμαρχος Σκοπέλου

2 σχόλια:

  1. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΗΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΠΕΤΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΓΟΛΑΒΟΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΟΝΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ Ν ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΕΡΕΟΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΛΟΙΩΣ ΚΑΗΚΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιό σου, Μιχάλη, ανήκει στα ζητήματα της πρώτης ενότητας.
    Απαντήσεις θα δοθούν αναλυτικά στις προεκλογικές δημόσιες συζητήσεις.
    Μια συνοπτική απάντηση δικαιούσαι φυσικά: «Στο προικισμένο από τη φύση νησί μας, το πάντρεμα του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή μας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.