Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Δήμαρχοι και Συμπεθέρες

του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου πραγματοποίησε εκδήλωση- αφιέρωμα το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Σκιάθου παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο «Δήμαρχοι και Συμπεθέρες» του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά.
Στην αρχή της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Παναγιώτα Διολέττα  απηύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενη στον αγώνα των γυναικών που δεν σταμάτησε ποτέ, παρά καθημερινά οι γυναίκες αγωνίζονται για να σταθούν δίπλα στους άντρες ισάξια  και να αντιμετωπίζονται από το Νόμο και τις Κυβερνήσεις  με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Τόνισε ότι οι γυναίκες με πολλή μεγάλη προσπάθεια κατέκτησαν το δικαίωμα να...
εκλέγουν εκπροσώπους Αρχών καθώς και να εκλέγονται οι ίδιες και να συμμετάσχουν στα κοινά με απώτερο σκοπό τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης όλων των ανθρώπων. Μάχονται για το δικαίωμα στη γνώση και την εξουσία ακόμα και σήμερα και παράλληλα  αγωνίζονται για την συνεργασία και την ευημερία.

Ευχαρίστησε τον συγγραφέα του θεατρικού έργου κ. Γιώργο Σανιδά που και φέτος έδωσε την ευκαιρία στο γυναικείο φύλο να αναδείξει την γυναικεία ψυχή, τις γυναικείες δεξιότητες και το γυναικείο ταμπεραμέντο μέσα από τα πρόσωπα της Σταματίνας Χονδρονικολή - Ανθοπούλου και Κικής Πλωμαρίτη - Κατσάμπα. Δύο γυναίκες Σκιαθίτισες που ερασιτεχνικά ασχολήθηκαν, αλλά εργάστηκαν με πολύ κόπο και μεράκι για την  παρουσίαση του έργου. 

Ο Σύλλογος επιλέγει σε αυτές τις αφιερωματικές εκδηλώσεις του να παρουσιάζει την Γυναίκα μέσα από διάφορες δράσεις, όπως π.χ. τον αγώνα της για τη συμμετοχή στην εξουσία και αυτόν τον αγώνα περιγράφει το θεατρικό έργο «Δήμαρχοι και Συμπεθέρες» και αναφέρεται σε δύο υποψήφιες με μεγάλα όνειρα, φιλοδοξίες, αλλά και σιγουριά ότι θα τις ψηφίσει ο λαός ως Δημοτικές Συμβούλους. Δύο διαφορετικές γυναίκες και η καθεμία από την πλευρά της προχωρά στον αγώνα της επιτυχίας αντιμετωπίζοντας διάφορα εμπόδια για την κατάκτησή της καθώς και συγκρούσεις μεταξύ τους.  Στο τέλος όμως συνειδητοποιούν ότι το καλύτερο για έναν τόπο είναι  να υπάρχει ομόνοια, ειρήνη και αγάπη για να υπάρξει πρόοδος και ευημερία καθώς και να υπάρχει σεβασμός στα πολιτικά φρονήματα του καθενός. Και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Γιώργος Σανιδάς μέσα από το έργο του, ο οποίος παρακολούθησε την παράσταση ενθουσιασμένος από την υπέροχη παρουσίαση των δύο γυναικών και συγκινημένος από τα καλά λόγια των συμπολιτών του και την ενθάρρυνσή τους να συνεχίσει το συγγραφικό του έργο. Ο ίδιος βραβεύτηκε φέτος στην Αθήνα τον Φεβρουάριο από την Ένωση Λογοτεχνών και πήρε το τρίτο βραβείο για το καλύτερο θεατρικό έργο με τίτλο: «ο χρυσός μας χωρίζει». 

Στην εκδήλωση παρουσίασε στο κοινό τα τρία καινούρια του βιβλία με τίτλους: «Το κάστρο της ελευθερίας και ο Μπαρμπαρόσα», «Ναυαγισμένοι Έρωτες» και «Αν γυρνούσε ο κυρ Αλέξανδρος», τα οποία αναφέρονται στην Σκιάθο. Επίσης ευχαρίστησε θερμά το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, που πάντα τον στηρίζει, την Σταματίνα Χονδρονικολή και την Κική Πλωμαρίτη που ανέδειξαν το συγκεκριμένο θεατρικό του έργο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο οποίος απηύθυνε έναν μικρό χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης ευχαριστώντας τον Σύλλογο Γυναικών για τις σπουδαίες δράσεις του, τονίζοντας το σημαντικό έργο των γυναικών γενικότερα και αναφέρε πόσο σημαντικό είναι που έχει το νησί μας έναν νέο συγγραφέα άξιο συνεχιστή των παλαιοτέρων.

Επίσης την εκδήλωση παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Σκιάθου κα Λίτσα Κανταράκη – Τσολοβίκου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου κ. Ζαχαρίας Μαθηνός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Προϊστάμενοι Αρχών και Υπηρεσιών, Εκπαιδευτικοί, Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου και όλοι τους συμμετείχαν με ενθουσιασμό και επιβράβευαν τις δύο πρωταγωνίστριες.

Στο τέλος της παράστασης και εκ μέρους του Συλλόγου η Πρόεδρος καλώντας και τον συγγραφέα στη σκηνή απένειμε τιμητικό - δίπλωμα ενθύμιο στους τρεις συντελεστές.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Κυριάκο Γιαγκουδάκη τον ηλεκτρολόγο  του Δήμου για την ηχητική κάλυψη και το γιο του Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου «η Σκιάθος» κ. Θεόδωρο Τζούμα για τη βοήθειά του στις προβολές και το dvd, τον Χρήστο Τσότρα για την βιντεοσκόπηση, τον μαθητή Κώστα Βαλμά, το ανθοπωλείο αδελφών Φωτεινού για τις ανθοσυνθέσεις, την Άννα Ταχτσή για τις αφίσσες, την Χαραλαμπία Πασχάλη και το κατάστημα «όλτρε» για την βοήθειά τους στα σκηνικά, την κα Λίλυ Παφίλη για την βοήθειά της στα κοστούμια και για τις εύστοχες παρατηρήσεις της, την Αλεξάνδρα Ρηγανά για τη βοήθειά της στις αλλαγές των κοστουμιών και τα καταστήματα Τσαντός και Καρρά και όλους όσοι  βρίσκονται δίπλα στο Σύλλογο Γυναικών.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, ώστε ο Σύλλογος είχε προγραμματίσει να πραγματοποιηθεί και δεύτερη φορά η θεατρική παράσταση, την Κυριακή 9 Μαρτίου, η οποία σημείωσε την ίδια επιτυχία και ανταπόκριση με την πρώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.