Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Οι μαθητές στη Γλώσσα δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό

και έλεγα να σου στείλω ένα γράμμα!
Με αλληλογραφία, κοινοποιήσεις και δημοσιότητα προσπαθούν οι Σύλλογοι Γονέων να λύσουν τα, γνωστά στους αρμόδιους, προβλήματα των σχολείων, αφού οι σχολικές επιτροπές δεν μπορούν, δεν “προκάνουν” ή αδιαφορούν να ασχοληθούν με αυτά.
Μετά το χαλασμένο φωτοτυπικό (κλικ) του νηπιαγωγείου Γλώσσας που η σχολική επιτροπή το γνωρίζει αλλά λύση δεν δίνει, μέχρι οι γονείς να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για να φτιαχτεί ή να αγοραστεί καινούργιο, τώρα είναι η σειρά του δημοτικού σχολείου Γλώσσας, στο οποίο μέχρι και σήμερα οι βρύσες δεν έχουν αντικατασταθεί με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό καθώς το μηχάνημα νερού με φίλτρο που υπάρχει μέσα στο σχολείο είναι και αυτό χαλασμένο.
Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων, η οποία αποστέλλεται στον Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Γιώργο Φύβγα, τον διευθυντή της ΔΕΥΑ και την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ελ. Παπαχρήστου και κοινοποιείται στη διευθύντρια του σχολείου, έχει ως εξής:
«Αγαπητοί κύριοι, κυρίες
Σας γνωρίζουμε πως το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών, μετά από ενημέρωση και σχετική έγκριση της Διευθύντριας του σχολείου, προέβη σε...
επιτόπια αυτοψία των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προκειμένου να ενημερωθούμε για τις φθορές και ελλείψεις, που σχετίζονται με πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος, αλλά και με την υγιεινή των παιδιών τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο.
Κατά την επίσκεψή μας στους χώρους του σχολείου διαπιστώσαμε διάφορα προβλήματα πολλά από τα οποία έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε προηγούμενα έγγραφα του Συλλόγου αλλά και της Διευθύντριας του Σχολείου και για τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν έχει γίνει κάτι.
Ωστόσο με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα το οποίο χρήζει άμεσης επέμβασης και αυτό είναι η αντικατάσταση των εξωτερικών βρυσών απ¨ όπου τα παιδιά θα έπιναν νερό αν υπήρχε η κατάλληλη εγκατάσταση. Αντίθετα οι υπάρχουσες βρύσες είναι ακατάλληλες για τους μαθητές όπως επίσης και γενικότερα ο χώρος αυτός χρειάζεται επισκευή και επένδυση με καινούργια πλακάκια αφού πολλά από τα ήδη υπάρχοντα είναι σπασμένα, και απαιτείται κατάλληλη διαμόρφωση ώστε να μην μένει στάσιμο νερό και αναπτύσσονται μικρόβια.
Η δική μας άποψη μετά τον έλεγχο που κάναμε στο χώρο, είναι ότι το θέμα θα μπορούσε να λυθεί με την συνεργασία του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ. Γι' αυτό και επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με όλους τους αρμόδιους φορείς και όλοι μας διαβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα θα λυνόταν αγοράζοντας τα υλικά της επισκευής με δαπάνη της σχολικής επιτροπής και την εργασία θα εκτελούσαν υπάλληλοι της ΔΕΥΑΣ.
Παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα οι βρύσες δεν έχουν αντικατασταθεί με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό καθώς και το μηχάνημα νερού με φίλτρο που υπάρχει μέσα στο σχολείο είναι και αυτό χαλασμένο.
Θέλουμε καλοπροαίρετα να πιστεύουμε ότι εκ παραδρομής και αμέλειας μέχρι τώρα δεν έχει λυθεί το θέμα και ευελπιστούμε στην κατανόησή σας για την σπουδαιότητα της κατάστασης και παρακαλούμε πολύ όπως μεριμνήσετε άμεσα ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.