Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Συμμετοχή της Σκοπέλου σε πιλοτικό πρόγραμμα

Για το 7μηνο πιλοτικό πρόγραμμα σε θέματα οργανωτικά και διοίκησης, αλλά και σε πολιτικές προτεραιότητες, όπως η διαχείριση κοινοτικών πόρων, η κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, τα απορρίμματα, οι λιμένες κ.ά. στο οποίο πρόκειται να ενταχθεί ο Δήμος Σκοπέλου και στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Πρεσπών, Καρπενησίου και Σπάρτης ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής τους δημοτικούς συμβούλους στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως γράψαμε ήδη, από το περασμένο Σάββατο, το πρόγραμμα  χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, της ΚΕΔΕ, της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και του Task Force και οι 5 συμμετέχοντες Δήμοι θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τα προβλήματα, τις προτεραιότητες και τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε Δήμο και αυτή η "γνώση" θα χρησιμοποιηθεί ως "πιλότος" για τους υπόλοιπους Δήμους της Χώρας.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφθεί το νησί 9-10 Ιανουαρίου  και θα έχει επαφές με τον Δήμαρχο και όσους εμπλέκονται στο διοικητικό σκέλος, προκειμένου να υλοποιήσουν ένα έργο εν είδη οδικού χάρτη.

Θετικά βλέπει τη συμμετοχή της Σκοπέλου στο πρόγραμμα ο Γιώργος Μιχελής, ο οποίος στην ενημέρωση του Σαββάτου είπε ότι...
το πρόγραμμα «είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα ενός νησιού, όπως είναι η Σκόπελος και από την άλλη μεριά να αξιοποιήσουμε από το πρόγραμμα όποιες ευκαιρίες δίνονται. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος…»

Τυρί στη φάκα

«Δεν χρειάζεται συμμετοχή σε τέτοια προγράμματα για να αντιληφθεί η κεντρική εξουσία τις ελλείψεις του νησιού στην υγεία, την παιδεία, τις συγκοινωνίες, το κλείσιμο των υπηρεσιών… Θα πάρουμε θέση όταν ενημερωθούμε πλήρως και το θέμα έρθει για συζήτηση στο συμβούλιο…» είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μανώλης Ραμαντάνης, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόγραμμα "τυρί στη φάκα".

Ο Στ. Περίσσης

Ο πρώην Δήμαρχος Σκοπέλου Στ. Περίσσης, ο οποίος παρακολούθησε τη συνεδρίαση, παίρνοντας το λόγο είπε:

«Βασικοί δήμοι που συμμετέχουν σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα είναι οι πρωτεργάτες της άφιξης του Φούχτελ στην Ελλάδα. Σε τέτοιες διαδικασίες πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να μην έχουμε αυταπάτες γιατί ούτε προβλήματα μπορούν να αναδειχθούν και πολύ περισσότερο να λυθούν…»

• Την αντίθεση των εργαζομένων σε τέτοια προγράμματα μετέφερε στο συμβούλιο ο Γ. Γούλας, ο οποίος είπε ότι θα βγει και σχετική ανακοίνωση…

4 σχόλια:

  1. με το να μην θελετε κυριοι
    να αναδειχτουν τα προβληματα του δημου
    το μονο που κανετε ειναι οτι κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας

    εμεις ομως, οι κατοικοι, που εχουμε αναγκη τις υπηρεσιες του δημου
    δεν φταιμε σε τιποτα να πληρωνουμε τη δικη σας κρυψινοια για πολιτικους η κομματικους η αλλους λογους

    να μην βγει τιποτα στη φορα λοιπον
    μιας και ολα λειτουργουν τελεια

    η πολεοδομια λειτουργει αραγε
    ποια μοναδικη μερα της εβδομαδας ??? πεστε μας για να μην πηγαινουμε μεχρι εκει πανω αδικα...

    υπαρχουν στο δημο σκοπελου υπαλληλοι δυο ταχυτητων ??? ναι η οχι ???

    κρυφτητε... κρυφτητε κι αλλο πισω απο σημαιες ηρωικες.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμπρος στο δρομο που χαραξαν οι φουχτελ και ράιχενμπαχ

      Διαγραφή
  2. Μιχελή, πρόσεχε μην σε γράψει η ιστορία του νησιού !
    Οι προθέσεις των προγραμμάτων αυτών είναι άγνωστες.
    Κολύμπας σε βαθεία νερά, αλλά σκέψου ότι οι αποφάσεις σου και οι πειραματισμοί σου θα επιρεάσουν αρνητικά την υπερηφάνεια των Ελλήνων κατοίκων του νησιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως λέμε προσοχή ο σκύλος δαγκώνει, το ίδιο και η άγνοια σκοτώνει.... θα.χάσουμε τον μπούσουλα στοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.