Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Σκιάθου

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Σκιάθου λάβαμε το παρακάτω Δ.Τ.:
Ψηφίστηκε για άλλη μια φορά κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, παρόλο που ήταν φτιαγμένος στα μέτρα και τα «θέλω» των αντιπολιτεύσεων. Ένας προϋπολογισμός στα μέτρα όχι μόνον της αντιπολίτευσης, αλλά και των παρατηρητών δημοσίου και ιδιωτικού βίου.

Αυτός ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε είναι ένας δομημένος προϋπολογισμός σύμφωνα με τα δεδομένα των υπευθύνων της Κυβέρνησης. 

Παρ’ όλες όμως τις οικονομικές δυσκολίες,  από τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, φαίνεται καθαρά ότι οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου και των Δημοτών έφεραν αποτέλεσμα, ώστε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του ο Δήμος Σκιάθου και να ελαχιστοποιήσει τις οφειλές του προς τρίτους (τα χρέη).

Φαίνεται ξεκάθαρα τόσο το έργο των Αιρετών, όσο και το έργο των Υπηρεσιακών Παραγόντων του Δήμου ως προς την εισπρακτική πολιτική, που...
τα ιδία έσοδά του ήταν ανεβασμένα παρά την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι.

Όσον αφορά τις περικοπές των ΚΑΠ, καμία ευθύνη δεν φέρει ο Δήμος Σκιάθου, αλλά υπεύθυνη είναι η Κεντρική Πολιτεία.

Ο Δήμος Σκιάθου απέδειξε περίτρανα ότι σε σχέση με τις άλλες χρονιές και με τον προηγούμενο προϋπολογισμό (του 2013), που ήταν κι αυτός πολύ αυστηρός (και κατακρεουργημένος) ξεπέρασε τα εμπόδια και προχώρησε στον εξωραϊσμό και την αναβάθμιση των παροχών, έργα σπουδαία για το νησί, όπως π.χ. η αποκατάσταση του κτιρίου του Ζήση Οικονόμου στην οδό Ουρανίτσης στη Σκιάθο και η μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο, η αντικατάσταση δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή «Κουκουναριών», η  βελτίωση οδοστρώματος οδού στην περιοχή Τρούλος από την Επαρχιακή Οδό έως τον Χ.Υ.Τ.Α, η ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Πλατείας και Παιδικής Χαράς Αγ. Τριάδας Δήμου Σκιάθου, η βελτίωση Κτιριακών Υποδομών και Αύλειου Χώρου Παιδικού Σταθμού Δήμου Σκιάθου, η βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου, η βελτίωση οδοστρώματος στην περιοχή «Ξάνεμος» (Από Αεροδρόμιο έως παραλία Ξανέμου), η αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου, η αντικατάσταση δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή «Κουκουναριών».

Όλα έγιναν με τον ακούραστο ζήλο των μελών της Δημοτικής Αρχής, των στελεχών του Δήμου και απλών πολιτών, που βοήθησαν όλοι μαζί τον τόπο τους.

Κι εφόσον ο νέος προϋπολογισμός του 2014 είναι πιο αυστηρός κι από αυτόν του 2013, οφείλουμε όλοι μας να συμμετέχουμε πιο ενεργά στα κοινά του τόπου για να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο που μπορεί να προκύψει από την εφαρμογή του προϋπολογισμού αυτού.

1 σχόλιο:

  1. Όλη η παράγραφος των έργων είναι αυτά για τα οποία τρέχουμε τώρα να κάνουμε μελέτες . Ο Περιφερειάρχης κ.Αγοραστός προσπαθεί από τον Αύγουστο του 2012 να μας δώσει χρήματα για έργα αλλά εμείς δεν είχαμε καμία μελέτη. Πρέπει να ωριμάσουμε τις μελέτες για να τα εντάξουμε στο ΟΣΑΝ ( τα 10 εκ / 4 για τη Σκιάθο ).

    Με εκτίμηση
    Αναστασία Φιλαρέτου
    Δημοτική Σύμβουλος
    Επικεφαλής της ΑΚΠΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.