Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν ενώ έκαναν πρόβα...

Ελεύθεροι αφέθηκαν προσωρινά χθες οι δύο ηθοποιοί, που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης ενώ έκαναν πρόβα στο Θέατρο Εμπρός, καθώς η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου.
Μετά τα κοινωνικά ιατρεία, το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο
Μολονότι βρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης δεκάδες άνθρωποι του θεάτρου, πανεπιστημιακοί κ.ά., οι μάρτυρες αστυνομικοί που προέβησαν στη σύλληψη απουσίαζαν. Ακόμη και μετά την απόφαση του δικαστηρίου όμως, "οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους οδηγήσουν ξανά κρατούμενους στο τμήμα" (!) και "υποχώρησαν μονάχα μετά την κατακραυγή εκ μέρους των δικηγόρων τους και των συγκεντρωμένων", όπως δήλωσε η εκ των δικηγόρων τους Γ. Κούρτοβικ.
"Να τα ξεχάσετε αυτά που ξέρατε"
Οι δύο ηθοποιοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Ακροπόλεως, με τις κατηγορίες της παραβίασης σφραγίδων, διατάραξης οικιακής ειρήνης και της κατάληψης δημοσίου κτηρίου. Μάλιστα όταν οδηγήθηκαν στο τμήμα ο διοικητής τούς υποδέχθηκε με ένα "να τα ξεχάσετε τώρα αυτά που ξέρατε, τελείωσαν"!
Οι ηθοποιοί προετοιμάζονταν για το πενθήμερο φεστιβάλ αυτοοργανωμένης θεατρικής έκφρασης, η έναρξη του οποίου, το βράδυ της Τετάρτης, μετατράπηκε τελικά σε ανοιχτή συνέλευση της συλλογικότητας του "Εμπρός" και στη συνέχεια σε νυχτερινή διαδήλωση από του Ψυρρή προς το Α.Τ. Ακροπόλεως, όπου κρατούνταν οι δύο συλληφθέντες.
Σε ανακοίνωση της συνέλευσης τονίζεται ότι "η επίθεση στο Εμπρός λίγες μέρες μετά την εισβολή στα κοινωνικά ιατρεία, και ίσως λίγες μέρες πριν την επαπειλούμενη έφοδο στην κατειλημμένη ΕΡΤ, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις μιας κυβέρνησης που μετά την διάλυση των κρατικών δομών δείχνει αποφασισμένη να 'ξεμπερδεύει' και με τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης".
Έτσι, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις σήμερα και...
αύριο παίρνουν χαρακτήρα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και υπεράσπισης του χώρου. Οι παραστάσεις συνεχίζονται σήμερα με την ομάδα Τσιριτσάντσουλες, που θα παρουσιάσει στις 6.30 μ.μ. τους Πέρσες του Αισχύλου, ενώ στις 9.00 μ.μ. η ομάδα Μηχανικοί του Φθηνού Μελοδράματος παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού (και μερικών άλλων ανατρεπτικών). Τέλος, το Σάββατο την ίδια ώρα η ομάδα Facta non Verba θα παρουσιάσει την Ανάκριση του Πέτερ Βάις.
Ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ μετά από τη σύλληψη 2 νέων ηθοποιών στο ΕΜΠΡΟΣ.
Σήμερα, 30 Οκτωβρίου 2013, αστυνομικοί του τμήματος Ακροπόλεως συνέλαβαν δύο νέους ηθοποιούς που έκαναν πρόβα στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση σφραγίδων, διατάραξη οικιακής ειρήνης, και κατ’ επανάληψη κατάληψη δημοσίου κτηρίου. Κρατούνται και θα δικαστούν αύριο 31/10/2013 με την αυτόφωρη διαδικασία.
Εδώ και 2 χρόνια το ΕΜΠΡΟΣ λειτουργεί ως ένας μη εμπορευματοποιημένος πολιτιστικός και κοινωνικός χώρος στην ευαίσθητη περιοχή του Ψυρρή στο κέντρο της Αθήνας. Η σημερινή ενέργεια προφανώς εντάσσεται σε μια πολιτική πάταξης κάθε “ανομίας”, δηλαδή της ελεύθερης έκφρασης, της κοινωνικής αλληλεγγύης , της αυτοδιαχείρισης και της παραγωγής πολιτισμού έξω από τις νόρμες της χυδαίας αγοράς. Η επίθεση στο ΕΜΠΡΟΣ λίγες μέρες μετά την εισβολή στα κοινωνικά ιατρεία, και ίσως λίγες μέρες πριν την επαπειλούμενη έφοδο στην κατειλημμένη ΕΡΤ, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις μιας κυβέρνησης που μετά την διάλυση των κρατικών δομών δείχνει αποφασισμένη να “ξεμπερδεύει” και με τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η ανοιχτή συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ προχωρεί απόψε σε νυχτερινή πορεία διαμαρτυρίας στο Α.Τ. Ακροπόλεως και σας καλεί αύριο, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 2) για συμπαράσταση στους συλληφθέντες και αντίσταση στον αυταρχισμό της εξουσίας.
Το ΕΜΠΡΟΣ συνεχίζει κανονικά τις δράσεις του και σας καλεί να συμμετάσχετε ενεργά!
Μήνυμα Βανεγκέμ
Ο Γάλλος ελευθεριακός φιλόσοφος και συγγραφέας Ραούλ Βανεγκέμ, μόλις πληροφορήθηκε την αστυνομική επίθεση κατά του "Εμπρός" απέστειλε το παρακάτω μήνυμα αλληλεγγύης:
«Όταν μια κυβέρνηση καταστέλλει την ελευθερία της τέχνης και την ελευθερία της έκφρασης, δεν έχει πια το δικαίωμα να σφετερίζεται το όνομα της δημοκρατίας, είναι η έκφραση ενός ολοκληρωτισμού τον οποίο είναι νόμιμο να αντιμάχεσαι. Η σύλληψη των μελών του Θεάτρου Εμπρός αποτελεί πράξη ηθελημένου σκοταδισμού, ασύμβατου με το δικαίωμα του καθενός στην παιδεία και τον πολιτισμό. Είναι υπόθεση του καθενός από εμάς να της εναντιωθεί και να στηρίξει τους χώρους πολιτισμού ως χώρους που οφείλουμε να σώσουμε από τις μαφιόζικες επιχειρήσεις της ιδιωτικοποίησης και τον έλεγχο του εμπορεύματος».
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.