Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Λιάγκα με θέμα την ελληνική παραδοσιακή φορεσιά

Έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Λιάγκα (κλικ), με θέμα την ελληνική παραδοσιακή φορεσιά, θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Βακράτσα στη Σκόπελο από τις 8 Αυγούστου και θα είναι ανοικτή για το κοινό πρωί και απόγευμα.
Όπως θα διαβάσει ο επισκέπτης στο σημείωμα της Κωνσταντίνας Λιάγκα στην είσοδο της έκθεσης, η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά αποτελεί -όχι άδικα- μέρος της ελληνικής παράδοσης, με βαθιές ρίζες και επιρροές ποικίλες και αντανακλά ολόκληρες εποχές.
Η επιβλητική μακεδονίτικη, η ανάλαφρη επτανήσια, η ανεκτίμητη σκοπελίτικη είναι μερικές μόνο από τις τόσες φορεσιές με τις οποίες “ντύνονταν” οι Έλληνες. Γιατί πραγματικά η λέξη ντύνομαι αποκτά στην ελληνική φορεσιά μιαν άλλη, διαφορετική ερμηνεία.
Οι Έλληνες “ντύνονταν” συναισθήματα, παράδοση, τοπική και εθνική περηφάνια…
Η συνέχεια στο Αρχοντικό Βακράτσα, όπου θα απολαύσετε τους υπέροχους πίνακες της Αγγελικής... 

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.