Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σκόπελος / Μια μοναδική συναυλία έντεχνου ελληνικού τραγουδιού στο Ασκληπιείο την Πέμπτη 25 Ιουλίου


Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου διοργανώνει την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, συναυλία με τον τενόρο Στάθη Καραγιώργο (κλικ ΕΔΩ) και την mezzo soprano Φραγκούλα Τουτουτζόγλου Μπαλαλά** σε έντεχνο ελληνικό τραγούδι, με τη συνοδεία της πιανίστριας Καίτης Ζωνζήλου Σαμαρτζή*.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θα προηγηθεί ξενάγηση στο χώρο του Ασκληπιείου από την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων κα Αργυρούλα Ιντσεσίλογλου στις 7. 30 μ.μ.
H συναυλία είναι υπό...
την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.
* Καίτη Ζωνζήλου Σαμαρτζή
Γεννήθηκε στο Βόλο και φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών (παράρτημα Βόλου) με καθηγήτρια την Λέλα Σταμούλη. Πήρε δίπλωμα πιάνου σολίστ με άριστα παμψηφί και Α΄ βραβείο. Εργάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βόλου, ως προϊσταμένη του μουσικού προγράμματος επί 20 χρόνια.
Συνεργάστηκε για 2 χρόνια με τον βιολιστή Περικλή Σακελαρίδη (κλασσικά προγράμματα) και εργάστηκε σαν καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και Λάρισας.
To 1974 σαν μέλος εκπροσωπώντας την Ελλάδα συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο εργαζομένων γυναικών “ ΖΟΝΤΑ” στην Βοστώνη λαμβάνοντας μέρος και στις μουσικές εκδηλώσεις.
Το 1983 μέχρι το 2003 διατηρούσε την μουσική σχολή Μαγνησίας. Μετέφρασε από την Γαλλική γλώσσα το σύγγραμμα “Η νέα τέχνη του πιάνου” της Ecole Normal, το οποίο διδάσκεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Έκανε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σήμερα είναι μέλος του μουσικού σχήματος “ΑΡΓΩ” στο Βόλο.
** Φραγκούλα Τουτουτζόγλου Μπαλαλά
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ν. Ιωνία Βόλου. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Ζει κι εργάζεται στη Σκόπελο και είναι Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου έχοντας ταυτόχρονα και την επιμέλεια της σχολικής χορωδίας, σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις. Ήταν μέλος της Βολιώτικης χορωδίας. Ασχολήθηκε με το τραγούδι και συμμετείχε με εμφανίσεις της σε μουσικά δρώμενα όπως Μικρασιατική Εβδομάδα, Βολιώτικο κουαρτέτο τζαζ κλπ.  

1 σχόλιο:

  1. Ὁ Στάθης εἶναι ἀναμφίβολα ἕνας ἀπό τοὺς γνήσιους καλλιτέχνες ποὺ τιμᾶ ὄχι μονάχα τὴ Σκόπελο, ἀλλὰ πρωτίστως τὸ γενέθλιο τόπο του, τὸ Παλιό τὸ Κλῆμα. Νἄναι καλά, εὐχόμαστε καὶ νὰ συνεχίζει τὸ ὑψηλὸ καὶ ὑπέροχο ἔργο του, ποὺ δὲν εἶναι ἄλλο ἀπό τὴ Μουσική, τὴν φωτεινὴ αὐτὴ Τἐχνη ποὺ Ψυχ-αγωγεῖ ( ἡ λ. μὲ τὴν ἀρχαιοελληνική της σημασία). π.κ.ν. καλλιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.