Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

510 προληπτικές εξετάσεις στη Σκόπελο από την 3η κινητή μονάδα πρόληψης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας

Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία σειρά από προληπτικές εξετάσεις, δωρεάν και χωρίς να ταλαιπωρηθούν καθόλου, είχαν από την Δευτέρα 13 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 18 Μαΐου οι κάτοικοι την Σκοπέλου με την εγκατάσταση στο Κέντρο Υγείας του νησιού της 3ης κινητής μονάδας πρόληψης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας.
Η ομάδα της 3ης κινητής μονάδας Υγείας με
τον Διευθυντή του Κ.Υ. Σκοπέλου Γιώργο Τριανταφύλλου
Στη διάρκεια αυτών των ημερών πραγματοποιήθηκαν 160 μαστογραφίες (πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού) σε γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών, 150 έλεγχοι αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση για καπνιστές / καπνίστριες άνω των 40 ετών) και 200 μετρήσεις οστικής μάζας (έλεγχος για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών) χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Η efimerida-sporades επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και συνάντησε την συντονίστρια του προγράμματος κα Μαρία Μαυρουδή, η οποία μας είπε για το πρόγραμμα:
«Είναι ένα πρόγραμμα, μοναδικό στην Ελλάδα, προληπτικής ιατρικής που υποστηρίζεται από την 5η Υ.Π.Ε. και από...
τους τοπικούς φορείς. Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η σημασία της πρόληψης είναι τεράστια, αυτό το τόσο σημαντικό πρόγραμμα δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα και αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει Οργανισμός. Για να γίνει αυτό το πρόγραμμα ακόμα αποτελεσματικό θα πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα και επαναληψιμότητα.
Μέχρι τώρα έχουμε επισκεφθεί όλους τους Δήμους του νομού Λάρισας και έχουμε εξετάσει πάρα πολλούς δημότες. Μετά από σκέψη, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε την Σκόπελο και από εβδομάδα την Σκιάθο, γιατί είναι νησιά αποκομμένα από την ηπειρωτική Ελλάδα και θεωρήσαμε ότι με τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες, που όλοι βιώνουμε, οι νησιώτες είναι δύσκολο να ταξιδέψουν και να επιβαρυνθούν και το κόστος των εξετάσεων.
Είναι η πρώτη φορά του βγαίνουμε έξω από τα όρια του νομού Λάρισας και δεν μετανιώσαμε γι' αυτό, γιατί η ανταπόκριση του κόσμου, η αγάπη και η φιλοξενία ήταν συγκινητική. Όλα αυτά που εισπράξαμε αυτές τις λίγες ημέρες στο νησί σας μας οπλίζουν με δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας και να θέλουμε να έρθουμε πάλι στη Σκόπελο με νέο πρόγραμμα πρόληψης.
Λίγο πριν φύγουμε από το όμορφο νησί σας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή, τον κ. Κων. Σκούρα, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Γιώργο Τριανταφύλλου και το προσωπικό αυτού, τον διευθυντή κ. Μουρατίδη και το προσωπικό του Skopelos Village για την άριστη φιλοξενία τους καθώς επίσης τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων: "Κύματα", "Ακταίον", "Μώλος", "Νάστας", "Καβούρης", αλλά και όλους τους κατοίκους αυτού του πανέμορφου νησιού.»
Ο κ. Αθ. Μπαντούλης
Η efimerida-sporades είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο του προγράμματος, γνωστό παθολόγο ιατρό κ. Αθανάσιο Μπαντούλη, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του προληπτικού ελέγχου για την υγεία του πληθυσμού στα νησιά, εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε με τον Δήμο Σκοπέλου και ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία για την υποδοχή και φιλοξενία της 3ης κινητής μονάδας.
Επισήμανε δε ότι «θα πρέπει να υπάρξει θεσμοθέτηση του προγράμματος από την Πολιτεία, ως μόνιμης δομής πρόληψης, με την κάλυψη του αναγκαίου προσωπικού, αφού αυτή τη στιγμή όσοι συνεισφέρουν τις υπηρεσίες τους, το κάνουν σε αμιγώς εθελοντική βάση
Τα μέλη της 3ης κινητής μονάδας πρόληψης που επισκέφθηκαν τη Σκόπελο και συνεχίζουν από εβδομάδα στη Σκιάθο είναι:
Μαυρουδή Μαρία / Επισκέπτρια Υγείας – Συντονίστρια προγράμματος
Μπομπουδήμου Κων/να / Μαία
Κριθαριώτη Παρασκευή / Τεχνολόγος
Γουναράς Δημήτρης / Τεχνολόγος
Ζηκοπούλου Φανή / Επισκέπτρια Υγείας
Καρδάμπαλος Αστέριος / Οδηγός

2 σχόλια:

  1. Εμείς σας ευχαριστούμε που ήρθατε στο νησί μας.
    Ο Θεός να σας δίνει δύναμη κι ευλογία για την προσφορά σας στους συνανθρώπους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.