Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Σκόπελος / Η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση

Μεγάλη σε όγκο και παλμό η σημερινή πανσκοπελίτικη απεργιακή συγκέντρωση στην οποία συμμετείχε όλο το νησί
Από νωρίς το πρωί όλα έδειχναν ότι το ποσοστό της απεργίας θα αγγίξει το 100% και η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση θα είναι μεγάλη και όσοι εκτιμούσαν ότι θα συμβεί αυτό δεν έπεσαν έξω. Ειδικά μετά τις 11 π.μ., όταν ξεκίνησε η στάση εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου και των εκπαιδευτικών η παραλία γέμισε κόσμο που ήθελε με την παρουσία του να δηλώσει “δεν πάει άλλο”.
Νωρίς το πρωί η απεργιακή επιτροπή πραγματοποίησε κατάληψη στη ΔΟΥ και το ΙΚΑ, αργότερα πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση με ομιλητές τον...
πρόεδρο των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Παντελή Μπετσάνη, τον εκπρόσωπο των υπαλλήλων του Δήμου Σκοπέλου Γιώργο Γούλα, την Βαρβάρα Αναγνώστου εκ μέρους της ΟΓΕ και κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Σπύρο Πατσή.
Στο τέλος της συγκέντρωσης εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο οι απεργοί παρέδωσαν στον Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή για να το προωθήσει στην Περιφέρεια και τα υπουργεία.
Ο Π. Μπετσάνης
Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Παντελής Μπετσάνης χαιρετίζοντας την εκδήλωση είπε:
«Χρόνια Πολλά στις Γυναίκες.
Τελικά μαζευτήκαμε πολλοί.
Το Σωματείο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος μαζί με το Σωματείο Οικοδόμων και με τη συμπαράσταση φορέων (Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου – Δημοτικού - Γυμνασίου-Λυκείου) οργάνωσε αυτή την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.
Χαιρετίζουμε τη μαζική συγκέντρωση και ελπίζουμε να είναι η αρχή μιας πορείας, που θα μας τραβήξει από τον καναπέ. Ας προσπαθήσουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όλοι μαζί ενωμένοι.
Μας είπαν να κάνουμε υπομονή. Το μνημόνιο θα μας σώσει.
Λίγο ακόμα, ρε παιδιά, θα βγούμε από την κρίση.
Δεν μας είπαν, όμως, ότι θα βγούμε ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ.
Συνάδελφοι - Φίλες και Φίλοι – Εργαζόμενοι ΔΙΑΛΥΟΜΑΣΤΕ.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
1. -Αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση 23%.
2. -Δεν έχουμε υγεία, γιατί χρωστάμε στο ΤΕΒΕ, ούτε μπορούμε να ρυθμίσουμε τις οφειλές.
3. -Κατάργηση του αφορολόγητου.
4. -Σφίγγει τη μέγγενη ο Δήμος, γιατί το κράτος θέλει να τον κάνει μηχανισμό επί βολής φόρων.
5. -Καταργούνται οι δόσεις στην απόδοση ΦΠΑ.
6.-Τράπεζες: Όλοι χρεωμένοι. Καμιά τράπεζα δεν δίνει δάνειο. Πήραν τα 50 δις και εμείς περιμένουμε.
7. -Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα. Κλείνει το γραφείο. Εμείς τρέχουμε να ρυθμίσουμε τις οφειλές στο Βόλο.
8. -Κλείνουν οι υπηρεσίες (ΙΚΑ και Εφορία).
Τα νησιά, οι φρεγάτες στην Τουριστική Βιομηχανία, υποβαθμίζονται.
Κατά τ' άλλα ο Τουρισμός για την εξουσία είναι αιχμή του δόρατος, για να βγούμε απα την κρίση.
9. -Η Ναυτιλιακή Εταιρεία μειώνει τα δρομολόγια λόγω κρίσης. Το κράτος αδιαφορεί, κατά τα άλλα ξεχωριστός Τουριστικός Προορισμός οι Βόρειες Σποράδες.
Το κόστος των εισιτηρίων: Δεν το συζητώ, με λιγότερα χρήματα πας
Λονδίνο.
Αγαπητοί μας Συμπατριώτες ,
ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ,
Το καλοκαίρι αυτό είναι η τελευταία μας ευκαιρία.
ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Πρέπει να παρθούν μέτρα ανακούφισης:
1. -Μείωση ΦΠΑ.
2. -Επαναφορά του αφορολόγητου.
3. -Να σφραγίζονται το βιβλιάρια ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις.
4. -Η ΔΕΗ να ανοίξει το γραφείο της να εξυπηρετείται ο κόσμος. Να μπορεί να ρυθμίζει τις οφειλές ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός.
5. -Να καταργηθούν τα χαράτσια.
6. -Να παραμείνουν η ΕΦΟΡΙΑ και το ΙΚΑ στο νησί.
7. -Να στελεχωθούν άρτια τα Σχολεία με εκπαιδευτικούς.
8. -Το Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να λειτουργεί με έναν γιατρό και έναν αγροτικό γιατρό.
Εμείς οι επαγγελματίες στηρίζουμε τα αιτήματα των ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ. των ΔΑΣΚΑΛΩΝ, των ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Γιατί;
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ - ΜΑΓΑΖΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
Δεν ελπίζουμε μ' αυτή την πολιτική. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ
Όλοι μαζί: Εργαζόμενοι, Επαγγελματοβιοτέχνες, Εκπαιδευτικοί, Επιχειρηματίες, Σκοπελίτες, Αλοννησιώτες, Σκιαθίτες ας αντισταθούμε στην υποβάθμιση των Νησιών μας.
Δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση. θέλουμε αυτά που μας αναλογούν, γι' αυτό που προσφέρουμε.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.
Ας είναι σήμερα η Αρχή μιας πορείας, που ο ένας να κρατάει το χέρι του άλλου
Ο Σπύρος Πατσής
Ο πρόεδρος των οικοδόμων, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης αναφέρθηκε στη γενικότερη πολιτική κατάσταση, ενώ για τα τοπικά προβλήματα είπε:
«Συμπατριώτισσες συμπατριώτες
Στο σύνολο αυτών των γενικών προβλημάτων και εμείς στη Σκόπελο, έχουμε και τα ιδιαίτερα τοπικά, τα οποία προσθέτοντας τα κάνουν ακόμα πιο δραματική την κατάσταση και τους όρους της επιβίωσης μας.
Τα 2-3 τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και έχουν σκοπό να συνεχίσουν, το ξήλωμα ολων των υπηρεσιών που εξυπηρετούσαν διάφορες υποθέσεις του πληθυσμού, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ΔΟΥ, κ.λ.π., αυτό σημαίνει πως για πολλές από αυτές τις υποθέσεις για να τις διεκπεραιώσουμε θα πρέπει να ταξιδέψουμε στον Βόλο και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό.
Το Κ.Υ. Σκοπέλου κοντεύει να μείνει άδειο κουφάρι, αφού με το διαρκές ξεγύμνωμα από το αναγκαίο προσωπικό είναι εντελώς ανεπαρκές να προσφέρει ακόμα και τις στοιχειώδης υπηρεσίες υγείας στον κόσμο που τις έχει ανάγκη.
Οι φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού δεν είναι ικανές αντικειμενικά, να καλύψουν τις ελλείψεις ούτε των ειδικοτήτων που λείπουν, ούτε των τεχνικών μέσων που επίσης λείπουν. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, αναγκαστικά ταξίδια στον Βόλο για ψηλού πήδημα.
Αλλά και στον τομέα της Παιδείας καθόλου καλύτερα δεν είναι τα πράγματα, κτιριακές εγκαταστάσεις με ανάγκες, έλλειψη καθηγητών, ελλιπής χρηματοδότηση, κ.α.
Η προσπάθεια του αγροτικού συνεταιρισμού, να κατασκευάσει καινούργιο εργοστάσιο, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ελάχιστης εναπομένουσας αγροτικής δραστηριότητας, και να δοθεί μια παραπέρα ώθησή της, με την δημιουργία συσκευαστηρίου για την προώθηση της παραγωγής, υπονομεύεται, από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, που δεν επιθυμούν τέτοιου είδους συνεταιριστικών δραστηριοτήτων.
Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από μακριά, και η πρόθεση των κυβερνήσεων, που έχουν αποδείξει πως είναι υπαλληλοι των εφοπλιστών, έχουν δείξει πως έχουν την πρόθεση να το πάνε ακόμα μακρύτερα. Αυτό προκύπτει, από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τους, που τους τα δίνουν όλα.
Όμως οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δεν έχουν να κάνουν μόνο με το δικαίωμα μας να μετακινηθούμε, τότε που θέλουμε, με ασφαλή καράβια και φτηνό ναύλο. Η επιβίωση μας εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό (έτσι τα κατάφεραν οι κυβερνήσεις,) το καθεστώς όμως της εφοπλιστικής ασυδοσίας, με ευθύνη των κυβερνήσεων, μας οδηγεί στον μαρασμό και την ακύρωση αυτής της πηγής εσόδων για το νησί.
Σήμερα, με την αναβαθμισμένη ποιοτικά απεργιακή κινητοποίηση, που αγκάλιασαν και έκαναν υπόθεση τους ολα τα κοινωνικά στρώματα, συμμετέχοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σ'αυτήν, δικαιούμαστε να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι από χθες, και τούτο γιατί δηλώθηκε η αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην ζωή.
Είναι βέβαιο,πως θα χρειαστεί πολύς αγώνας μέχρι να φτάσουμε, είμαστε όμως σίγουροι πως θα φτάσουμε. Η νίκη θα είναι δική μας.
Γιατί λαός ενωμένος ποτέ νικημένος.
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Σκόπελος και είναι μήνυμα με συγκεκριμένους παραλήπτες.»

3 σχόλια:

  1. Μετά από τρία χρόνια που η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο της εφαρμογής των μνημονίων έχει μετατραπεί σε κοινωνία του ενός τρίτου και όταν ολοκληρωθεί το έργο της καταστροφής πιθανώς θα είναι του ενός τετάρτου.
    Προκαλεί πραγματικά απορία γιατί οι πολίτες παρακολουθούν απαθείς την καταστροφή της χώρας τους ή ακόμη και ευγνωμονούν τους δημίους τους. Η απάντηση πιθανώς είναι στην θεωρία του σοκ. Εκείνο που τους συγκρατεί είναι ο εμπεδωμένος φόβος ότι αν κάνουν μία άλλη επιλογή τότε θα υπάρξουν ακόμη χειρότερα.
    Κι ας μην υπάρχουν πια χειρότερα.
    Στην Ελλάδα εφαρμόστηκε το πιο άγριο πείραμα νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης σε χώρα του δυτικού κόσμου.
    Στην Ελλάδα η δικτατορία της αγοράς επιβλήθηκε έξωθεν, με διαφορετικό τρόπο. Οι φυσικοί ταγοί της κοινωνίας, πολιτικοί, οικονομικοί, συνδικαλιστικοί, ΜΜΕ δεν εξοντώθηκαν έκαναν κάτι χειρότερο πέρασαν στον αντίπαλο στρατόπεδο και αποτέλεσαν την δύναμη κρούσης ενάντια στον πληθυσμό. Kαι όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις το βαπτίζουν εθνική διάσωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΙΤΩΝ
    ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΞΕΝΩΝ
    ΓΣΕΕ ΕΡΓΑΤΟΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
    ΑΔΕΔΥ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ

    ΤΟ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 1974

    ΣΤΟΧΟΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Κ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ

    ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΟΛΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
    ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ- ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ

    Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ¨" ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"

    Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΛΛΟΥ.


    ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΤΜΕ ????????????????????

    ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

    ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

    Κ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ????????????

    Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στους τοπικούς φορείς για την οργάνωση, μα και στους αποφασισμένους και αγανακτισμένους κατοίκους του νησιού. Χαιρετίζω επίσης την μη κομματικοποιημένη απόφαση των συνδικάτων που φαίνεται ότι δεν έδωσαν κομματικό χρώμα στην συγκέντρωση μα αδελφοποιημένο μήνυμα προς κάθε εξουσιαστική - κυβερνητική κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.