Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δήμαρχος Σκιάθου απαντά...

Αγαπητές Βορειοσποραδίτισσες και αγαπητοί Βορειοσποραδίτες,
Καταρχήν σας στέλνω τις θερμότερες ευχές μου, λόγω των ημερών για τα Χριστούγεννα και για το Νέο Έτος σας εύχομαι ό,τι πιο φωτεινό και πρόσχαρο στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα μας.
Στη συνέχεια επιθυμώ να τοποθετηθώ και να απαντήσω, όσον αφορά την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών την 1-12-2012, που έγινε στο αγαπημένο blog της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες». Διαβάζοντας αυτή την ανακοίνωση, σε διάλειμμα που είχαμε οι Δήμαρχοι στην συνάντηση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα (3-12-2012) για τα οικονομικά των Δήμων και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, μου ήρθε στο μυαλό το ρητό του λαού μας «στου κουφού την πόρτα…...!!!;;; ….το σαπούνι σου χαλάς…»
Φίλοι και Φίλες, η αδικαιολόγητη στάση της Προέδρου της Ανεξάρτητης Κίνησης των Πολιτών Σκιάθου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όσον αφορά την στήριξή της στα διάφορα έργα για την συντήρηση της Μεσαιωνικής Πόλης της Σκιάθου –το Κάστρο-, ήταν επιεικώς ανεκδιήγητη. Θέλοντας και μη προσπάθησε να...
παρουσιάσει τα έργα στην περιοχή του Κάστρου σαν ένα έργο και ότι γινόταν κατάτμηση μόνο και μόνο για να γίνει τροχοπέδη και να μην γίνει το ανάλογο έργο. Σαν γνώστης του αντικειμένου, η ίδια, όπως θέλουμε να πιστεύουμε λόγω σπουδών της, θα έπρεπε πρώτα να το στηρίξει και σαν θερμή φίλη του Κάστρου που λέει ότι είναι, με θέρμη να το προωθήσει.
Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σκιάθου παρόλο που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο ήταν τόσο αυστηρά λιτό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που περνούμε, και όχι ψηφοθηρικό, όπως άλλα τεχνικά προγράμματα που μπορούσαν να συνταχθούν.
Η κα Φιλαρέτου που ξαφνικά έμαθε το Κάστρο και περισσότερο την καλημέρα στους συμπατριώτες της, με σκοπό μόνο και μόνο να γίνει Δήμαρχος στη Σκιάθο έγινε και κριτής των πάντων. Μιλάει για τα οικονομικά του Δήμου Σκιάθου, που πρώτος τα καταθέτω στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά δε λέει όμως ότι μέσα στο 2011 τα χρέη του Δήμου και των Νομικών Προσώπων έπεσαν κατά 1,5 εκ. ευρώ, δε λέει ότι ο Δήμος Σκιάθου πληρώνει και θα πληρώνει για χρόνια δάνεια που πάρθηκαν για να πληρωθούν υποχρεώσεις στο ΙΚΑ από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, δε λέει ότι ο Δήμος Σκιάθου ως εγγυητής πληρώνει βάρη της ΔΕΥΑΣ και άλλων υποχρεώσεων, οι οποίες δεν ήταν της Δημοτικής Αρχής του Νικολάου Πλωμαρίτη, αλλά αμέλειες και λάθη άλλων.
Παρόλα αυτά έχουμε ένα Δήμο μαχόμενο που καταφέρνει να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις - παροχές απέναντι στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.
Λυπάμαι πολύ, γιατί οι μελέτες που αναφέρονται για το χώρο της Μεσαιωνικής Πόλης – Κάστρο, που όταν είναι ομοειδείς δεν είναι για το ίδιο έργο, αλλά χωριστά έργα που η μια μελέτη αναφέρεται στην αντοχή του εδάφους γενικά στο Κάστρο, η άλλη μελέτη αναφέρεται σε δρόμο που διευκολύνει την πρόσβαση, η άλλη μελέτη αναφέρεται στην Πύλη του Κάστρου από κτιριακής πλευράς και άλλη σε αρχιτεκτονικά θέματα.
Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι μια οποιαδήποτε παρέμβαση θα μπορούσε να λειτουργήσει αρνητικά για την υλοποίηση του έργου αυτού.
Δυστυχώς όμως η κα Φιλαρέτου θέλοντας να μην γίνει το έργο από την νυν Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ένα έργο που είναι για την περιοχή του Κάστρου, που για όλους μας είναι η ταυτότητά μας, η κληρονομιά μας, το σημείο αναφοράς στα περισσότερα συγγράμματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και γενικά το χθές όλων των Σκιαθιτών, που πρέπει να στηριχτεί αναλόγως για να υπάρχει το ανάλογο αύριο-μέλλον.
Τέλος, διακρίνοντας τη φιλοδοξία της για την κατάκτηση του Δημαρχιακού θώκου και με το πνεύμα που λειτουργεί και τοποθετείται και τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτά, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσω τις σκέψεις μου και θέλοντας και μη να ξανακατέβω για Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.