Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ομόφωνα αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου στο «Μεσοπρόθεσμο»

Έκτακτη Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε σήμερα με μοναδικό θέμα τις επιπτώσεις του πρόσφατα ψηφισθέντος «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» στο Δήμο Σκοπέλου.
Εισηγητής ο Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
«Η ψήφιση από την Κυβέρνηση του “Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013 - 2016” επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μια σειρά μέτρων που θίγουν το θεσμό και την βιωσιμότητα αυτών και συγκεκριμένα:
Οι διατάξεις του Νόμου απαξιώνουν...
τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υποβαθμίζουν το ρόλο των αιρετών και
Καταργούν την αυτοτέλεια του Δήμου.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων προτείνω προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου:
α) Να εκφράσει την πλήρη αντίθεση του στο μέτρο της διαθεσιμότητας
β) Να καλέσει την Κυβέρνηση να προβεί στην κατάργηση των σχετικών διατάξεων του ψηφισθέντος “Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013 -2016”
γ) Να μην συμπράξει ο Δήμος Σκοπέλου καθ’ οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων (ενημέρωση του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου για την καταγραφή στοιχείων υποπαραγράφου Ζ.4. – Κατάργηση Ειδικοτήτων και Θέσεων ).
Τέλος να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο να δώσει εντολή στην Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου, για την μη ενημέρωση των ζητούμενων στοιχείων μέσω της απογραφής.
Τονίζω ότι ο Δήμος μας δεν υπάγεται στο μέτρο της διαθεσιμότητας, αρκετοί όμως Δήμοι της Χώρας θίγονται από την ρύθμιση αυτή, που είναι ο προάγγελος για επερχόμενες απολύσεις μονίμου και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου προσωπικού εντός του έτους 2013 και για το λόγο αυτό είμαστε αντίθετοι να συμπράξουμε στην αποστολή των στοιχείων, που θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση του θεσμού και της διοικητικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή γνωμών, έκθεση απόψεων και αφού έλαβε υπόψη την πολιτική εισήγηση του Δημάρχου και τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τις οποίες προκύπτει η καθολική αντίθεση του Σώματος στις ρυθμίσεις του Νόμου που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε ομόφωνα ότι:
1. Οι διατάξεις του Νόμου απαξιώνουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2. Υποβαθμίζουν το ρόλο των αιρετών και
3. Καταργούν την αυτοτέλεια του Δήμου.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων
α) Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στο μέτρο της διαθεσιμότητας
β) Καλεί την Κυβέρνηση να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του ψηφισθέντος «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013 - 2016 - επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4046/2012» Ν. 4093/2012.
γ) Να μην συμπράξει καθ’ οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων (ενημέρωση του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου για την καταγραφή στοιχείων υποπαραγράφου Ζ.4. – Κατάργηση Ειδικοτήτων και Θέσεων ) και
δ) Εξουσιοδοτεί το κ. Δήμαρχο να δώσει εντολή στην Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου, να μην αποστείλει τα ζητούμενα στοιχεία της απογραφής.

4 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Κ.ΜΙΧΕΛΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΠΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σε όλο το Δημοτικό Σ/λιο Σκοπέλου διότι η απόφαση ήταν ομόφωνη και ένα τόσο σημαντικό θέμα βρήκε όλους ενωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο τους, δε σας είπαν όμως οτι αν ο δήμος δεν τα καταφέρει να συμμαζέψει τις δαπάνες του έρχεται αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3‰ και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο σύμφωνα με το ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική εξυγίανση του. Επίσης έρχεται αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε μας το είπαν γιατί τώρα λαικίζουν, για μετά έχει θεός,όλο και κάποιον θα βρουν να κατηγορήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.