Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Το ιστιοφόρο Cutty Sark στο εργαστήρι μικροναυπηγικής του Γιάννη Μπουνταλά

Μια ζωντανή μνήμη της θάλασσας, το ιστορικό ιστιοφόρο Cutty Sark, βρίσκεται σε μικρογραφία στο εργαστήρι μικροναυπηγικής του Γιάννη Μπουνταλά στη Σκόπελο.
Το 1976 ο Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς σχεδίασε το Cutty Sark σε 3 κλιμακές και ξεκίνησε να φτιάχνει στο σκαρί με την μεγαλύτερη.
Το ημιτελές ιστιοφόρο βρισκόταν σε ένα ράφι του εργαστηρίου, μέχρι που πριν 2 χρόνια ο Γιάννης Μπουνταλάς αποφάσισε να το τελειώσει...
Ένα ελληνικό τρεχαντήρι, μια από τις δουλειές του Γιάννη
«Το ξανάπιασα στα χέρια μου πριν 2 χρόνια και τέλειωσε πριν από λίγο καιρό. Αυτό το κομμάτι δεν πωλείται, θα το πάρουν τα παιδιά μου...» μας είπε ο...
Γιάννης όταν επισκεφθήκαμε χθες το εργαστήριό του, δείχνοντάς μας παράλληλα και ένα πανέμορφο ελληνικό τρεχαντήρι πρόσφατα τελειωμένο και αυτό.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ

2 σχόλια:

  1. μπραβο κ.γιαννη μπουνταλα.αυτο που κανεις ειναι παρα πολυ σημαντικο.συνεχιζεις μια παραδοση που την πηρες απο τον εξαιρετικο πατερα σου και την κανεις το ιδιο καλα οπως και εκεινος.εγω ομως ξερω οτι εχεις και μια υπεροχη συνεργατρια,και μπραβο της. ειναι υπεροχο που στη σκοπελο υπαρχουν καποιοι ανθρωποι που πηραν την τεχνη απο τους γονεις η και παπουδες και την συνεχιζουν με το ιδιο μερακι και την ιδια αγαπη με εκεινους.οι σκοπελιτες ειμαστε περηφανοι γι αυτους.νομιζω πως περαν αυτου θα πρεπει στην προβολη της σκοπελου να αναφερονται και αυτα που γινονται εδω και που ειναι στοιχεια και χαρακτηριστικα της σκοπελου.και φυσικα ειναι πολος ελξης για καποιους προκειμενου να επισκεφτουν το νησι μας.ευχαριστω θερμα τον κ.φωτογραφο μας τοσο για τις πολυ ωραιες φωτογραφιες οσο και για την ιδεα και προβολη του συγκεκριμενου θεματος.μπραβο φιλε.ψαξε κιαλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον κ.Γιάννη για την εξαίρετη δουλειά του την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του τον κ.Τριαντάφυλλο ο οποίος θα τον καμαρώνει από ψηλά αλλά και τα εγγόνια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.