Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

100.000 ποιητές / 100.000 μουσικοί

700 εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε περισσότερες από 115 χώρες
Φέτος ξεκινά η δεύτερη ετήσια εκδήλωση των 100 Χιλιάδων Ποιητών για την Αλλαγή, που φέρνει κοντά ποιητές, αλλά επίσης και μουσικούς και γενικότερα καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο για να ζητήσουν περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτική αλλαγή.
Οι φωνές τους θα ακουστούν σε όλον τον κόσμο με συναυλίες, λογοτεχνικές αναγνώσεις, εργαστήρια, δρώμενα και εκδηλώσεις, όπου το καθένα από αυτά επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα, μέσα στο πλαίσιο της ειρήνης, της βιωσιμότητας και της αλληλεγγύης. Θα προσεγγίσουν όλοι μαζί θέματα όπως ο πόλεμος, η καταστροφή του περιβάλλοντος, ο ρατσισμός και η λογοκρισία.
«Η ειρήνη και η βιωσιμότητα είναι δύο θέματα που αφορούν όλον τον κόσμο και θα είναι η βασική αρχή αυτής της παγκόσμιας εκδήλωσης», αναφέρει ο Michael Rothenberg, ιδρυτής των «100 Χιλιάδων Ποιητών για την Αλλαγή».
Είναι καταπληκτικό να βλέπεις τόσους ανθρώπους ανά...
τον κόσμο να συμμετέχουν για να μιλήσουν για αυτά που πιστεύουν, και τόσο πάθος και δημιουργικότητα να εκφράζονται στις ποικίλες προσεγγίσεις αυτής της εκδήλωσης.
Οι συμμετέχοντες ελπίζουν μέσα από τις δράσεις τους και τις εκδηλώσεις, να πάρουν τον λόγο στα τρέχοντα πολιτικά και κοινωνικά θέματα και να προσανατολίσουν την ιστορία του πολιτισμού προς την ειρήνη και την σταθερότητα.
Αμέσως μετά τις 29 Σεπτεμβρίου, όλα τα αρχεία που θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του κινήματος 100TPC.org, θα αποθηκευτούν στο πανεπιστήμιο του Stanford στην Καλιφόρνια, το οποίο αναγνώρισε τους 100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή το 2011, ως την μεγαλύτερη εκδήλωση απαγγελίας ποιημάτων στην ιστορία. Θα συνεχίσει να αρχειοθετείται όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, 100TPC.org, ως μέρος του ψηφιακού τους προγράμματος αρχειοθέτησης LOCKSS.
Στη δεύτερη ετήσια διεθνή συγκέντρωση με μουσικούς και ποιητές που μάχονται για την παγκόσμια αλλαγή και συγκεκριμένα για τις Βόρειες Σποράδες έχει προγραμματιστεί η παρακάτω εκδήλωση:
Στη Σκόπελο (κλικ) το Σάββατο,
29 Σεπτεμβρίου 2012 στον «Ορφέα»
Αναγνώσεις ποιημάτων των Ποιητών της Σκοπέλου, της Σκιάθου, της Αλοννήσου, της Σκύρου καθώς και Ποιητών από όλες τις περιοχές που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.
Παιδιά ζωγραφίζουν και τραγουδούν.
Καλλιτέχνες δημιουργούν.
Συζητήσεις.
Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας για όσα θέλουμε να αλλάξουν στον Πλανήτη.
Οι διοργανώτριες
Μάρω Βουδούρογλου Βλαχάκη
Συνιορίτσα Σκλάβου Καραγιαννάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.