Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι δήμοι έχουν πτωχεύσει..!

Τον Δήμαρχο Σκιάθου συναντήσαμε στο λιμάνι λίγο πριν πάρει το βραδινό πλοίο για να είναι παρών στο αυριανό έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Τον ρωτήσαμε για «τα οικονομικά» των δήμων και τι ενέργειες σκέπτονται να κάνουν οι δήμοι για να αποφύγουν την στάση πληρωμών. Να τι μας είπε:
Νίκος Πλωμαρίτης:
Π
ολύ φοβάμαι ότι και
ο Δήμος Σκιάθου
σε 4 – 5 μήνες ίσως
να μην μπορεί
να καλύψει
τις υποχρεώσεις του
«Η οικονομική κρίση, που ήρθε και έκατσε, έχει κάνει την αρχή της εδώ και μια πενταετία. Οι τοποθετήσεις μου όλα αυτά τα χρόνια στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ ήταν γύρω από την υποχρέωση την Πολιτείας για την οικονομική στήριξη των Δήμων.
Τα έσοδα δημιουργούνται από τις τοπικές κοινωνίες και αποδίδονται στο αθηνοκεντρικό κράτος, το οποίο δεν διαχειρίζεται σωστά τα χρήματα μας. Έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί για την ιδιαιτερότητα των τουριστικών δήμων όπως είναι η Σκιάθος και γενικότερα οι Βόρειες Σποράδες και έχουμε επισημάνει ότι μετά τις περικοπές στο τέλος παρεπιδημούντων οι δυνατότητες παροχών σε επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους σιγά σιγά εκμηδενίζονται.
Με ρωτάτε αν οι δήμοι πάνε για πτώχευση. Εγώ πιστεύω ότι ήδη έχουν πτωχεύσει...
Όπως γνωρίζετε υπάρχουν δήμοι που...
δεν μπορούν να αποδώσουν τους μισθούς στους υπαλλήλους τους και τις υποχρεώσεις στους προμηθευτές τους και πολύ φοβάμαι ότι και ο Δήμος Σκιάθου σε 4 – 5 μήνες ίσως να μην μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του.
Το ότι σήμερα κλείνουμε τον Δήμο Σκιάθου είναι συμβολικό και δεν φθάνει. Πρέπει να γίνει μια μεγαλύτερη και δυναμικότερη κινητοποίηση για να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα χρήματα του ελληνικού λαού, που είναι για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως η υγεία, η παιδεία, η ανάπτυξη κλπ για να πληρώνουν τα δάνεια που έχουν υπογράψει με την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ.
Ελπίζω η ΚΕΔΕ να δραστηριοποιηθεί, να αφήσουν οι δήμαρχοι τα παραταξιακά στην άκρη και να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας. Αν είμαστε σε αυτό το δρόμο θα το διαπιστώσουμε στη σημερινή μας συνάντηση.»
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
«Δεν έχουμε οριστική απάντηση πάνω στα οικονομικά ζητήματα που θέσαμε στον Πρωθυπουργό. Πιστεύουμε να βρεθεί λύση, την οποία θα μας ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ έτσι ώστε να μη βρεθούν οι δήμοι σε αδιέξοδο, δηλαδή σε αδυναμία πληρωμής μισθών από τον Σεπτέμβριο» είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.