Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

1ος Ποδηλατικός Γύρος Γλώσσας

Ο 1ος ποδηλατικός γύρος Γλώσσας Σκοπέλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου με εκκίνηση την πλατεία της Γλώσσας και τερματισμό τον φάρο στον κάβο Γουρούνι. Για την προετοιμασία και την διαδρομή ρωτήσαμε την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας κα Ελισσάβετ Παπαχρήστου, η οποία μας είπε:
«Ορμώμενοι από την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη και την προβολή του νησιού μας, με μεγάλη προσπάθεια και κόπους καταφέραμε να οργανώσουμε μια ποδηλατοδρομία στις 30/6/2012 με τη συμμετοχή του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Αμυρά, που παρουσιάζει την εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα” και που μέσω αυτής της εκπομπής και των 16 προσκεκλημένων μας ποδηλατών θα διαφημιστεί και θα προβληθεί η Σκόπελος σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι να γίνει φέτος η αρχή και εάν το επιτύχουμε να καθιερωθεί ως θεσμός γιατί οι ποδηλατοδρομίες προσελκύουν πολλούς ξένους τουρίστες και αναδεικνύονται παράλληλα οι ομορφιές του τόπου μας.
Επιλέξαμε την ακόλουθη...
διαδρομή: Γλώσσα (από πλατεία Παναγίας Ελευθερώτριας), περνάμε μέσα από το χωριό και βγαίνουμε στον δρόμο για Περιβολιού, κάνουμε στάση στους Αγίους Ταξιάρχες και αναφερόμαστε στην ιστορία αυτού του υπέροχου και αναξιοποίητου μοναστηριού. Προχωρούμε προς παραλία Περιβολιού και περνούμε το δρόμο μέσα από πυκνό δάσος που οδηγεί στον φάρο Γουρούνι, ένα από τα λίγα εναπομείναντα μνημεία αυτού του είδους στην Ελλάδα. Στην διαδρομή αυτή θα σταματήσουμε σε όσα σημεία υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα, όπως τάφοι, παλιά ορυχεία, αλυκές κ.α.
Επιλέξαμε αυτή την καταπληκτική διαδρομή με σκοπό να αναδείξουμε περιοχές που είναι πανέμορφες και δεν είναι γνωστές ακόμη στο χάρτη της Σκοπέλου. Καιρός να στραφούμε και προς αυτά τα σημεία του νησιού μας και ν’ αρχίσει η αξιοποίηση τους. Σκόπελος δεν είναι μόνο Πάνορμος και Αγνώντας και οι νότιες περιοχές του νησιού.
Παρακαλούμε όλους τους Σκοπελίτες που αγαπούν το ποδήλατο να συμμετέχουν σ’ αυτή την εκδήλωση το Σάββατο 30/06/2012 και ώρα 9:00 π.μ.»

11 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ!! ΑΝΤΕ,ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!! ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ :)

    Ε.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το τελευταιο δεν επρεπε να υποθει/τονιστει και μαλιστα με πικνα μαυρα γραμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψτε μας παρακαλώ τον λόγο που δεν έπρεπε να ειπωθεί

      Διαγραφή
    2. Διότι αγαπητέ-ή συντοπίτισσα-η κάνετε διαχωρισμό στο νησί κάτι που μας ενοχλεί όλους και εμένα πάρα πολύ που είμαι κατ' επιλογήν Σκοπελίτισα!Και βγάζετε και μία κακία τέλος πάντων .

      Διαγραφή
  3. μεγαλη συζητηση....παντως δεν τους εμποδισε κανεις τους προεδρους και τους συλογους τις γλωσσας ακομη και τους κατοικους της, ολα αυτα τα χρονια να μας τοις δειξουν και να τοις εκμεταλευτουν.παρα μονο συνοστιζονταν δυο δυο σε συγκεκριμενες παραλιες [βλ. πανορμο, μηλια}.ας φτιαξουν ενα μπιτσομπαρο λοιπον στη περιβολιου στη πεθαμενη και ολοι θα το εκτιμισουμε και θα το υποστηριξουμε. ποιοσ τους το απαγωρευε η τουσ εμποδιζε να το κανουν?αστοχα λοιπον τα μαθρα πικνα γραμματα...δεν κολλανε πουθενα.ελπιζω να σε καλυψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μεινουμε στο θεμα μας.. Οποιος απο σκοπελο επιθυμει να παρει μερος αναλαμβανω τη μεταφορα του ποδηλατου του στην αφετηρια και μετα παλι στη σκοπελο. Ο ιδιος θα πρεπει να ερθει και να φυγει με δικο του μεσο. Τα ποδηλατα θα τα παρω μετα απο συνεννοηση την παρασκευη το βραδυ στο καταστημα διπλα απο το ταχυδρομιο. Π.Προβιας Skopelos cycling

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Σκόπελος είναι από τα ωραιότερα νησιά της Μεσογείου. Έχει μια μοναδική ομορφιά που γαληνεύει το νου και την καρδιά, και στα βόρεια αυτή η ομορφιά έχει μια πιο άγρια όψη που σ' αιχμαλωτίζει. Κάθε σπιθαμή της είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη και όλες μαζί συνθέτουν το μικρό αυτόν παράδεισο. Δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Και δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκόπιμο θα ήταν να παρουσιαστεί η ομορφιά όλης της Σκοπέλου και όχι μόνο από την μεριά της Γλώσσας, γιατί θα ήταν άδικο π.χ. να αφήσουμε το πανέμορφο Έλιος με την καταπληκτική φύση και τις πανέμορφες παραλίες που τις βλέπουν οι τουρίστες και μένουν με το στόμα ανοιχτό, πρέπει να δείχνουμε όλες τις πλευρές του νησιού μας και την άγρια ομορφιά της Γλώσσας (Αι Γιάννης καστρί, Περιβολιού κ.τ.λ.) αλλά και την άλλη καταπράσινη πλευρά του, το νησί είναι ένα δεν πρέπει ακόμα και την προβολή του να την βλέπουμε τοπικιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσα χιλιόμετρα είναι η διαδρομή και τι δυσκολία έχει; Χρειάζεται αγωνιστικό ποδήλατο, ή και τα κανονικά θα τα βγάλουν πέρα; Μπορούν να πάρουν μέρος και παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα απλο συντηριμενο ποδηλατο αρκει. Η διαδρομη μπορει να γινει απο ολους και οι ρυθμοι θα ειναι πολυ χαμηλοι. Συγουρα τα παιδια θα το χαρουν αλλα και οσοι αισθανονται ετσι. Νομιζω οτι ως το φαρο ειναι 8-9 Km.

      Διαγραφή
  8. Δεν μπορεί η ποδηλατοδρομία απο μόνη της να είναι μόνο εκδήλωση διαφήμισης ενός τόπου. Αν το πάρουμε έτσι δεν πρόκειται να υπάρξει 2ος γύρος. Η ποδηλατοδρομία γίνεται πρωτίστως για την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος των κατοίκων και στη συνέχεια έρχεται η διαφήμιση απο κάτι αξιόλογο που πραγματικά υπάρχει σε έναν τόπο. Η.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.