Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Συζήτηση - ενημέρωση για το Med-Agrisles και το μοναδικό δαμάσκηνο Σκοπέλου

Τελείωσε στις 7 το βράδυ η ενημέρωση για το πρόγραμμα Med-Agrisles(κλικ) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και κατά την οποία εταίροι από την περιφέρεια Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου, Κύπρου και Κορσικής μίλησαν για το πρόγραμμα και απάντησαν σε ερωτήσεις Σκοπελιτών που βρέθηκαν εκεί μετά από πρόσκληση του Δήμου Σκοπέλου.
Κλείνοντας τη συζήτηση – ενημέρωση ο Δήμαρχος Σκοπέλου είπε: «Συζητήσαμε για το δαμάσκηνο Σκοπέλου που έχει μια μοναδικότητα. Εμείς σαν δημοτική αρχή πιστεύουμε στην πρωτογενή παραγωγή και σε αυτή τη μοναδικότητα του σκοπελίτικου δαμάσκηνου πρέπει να εστιάσουμε. Ό,τι πρόγραμμα έχει σχέση με τον πρωτογενή τομέα θα το παρουσιάζουμε και θα το συζητούμε μαζί σας. Πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε τέτοιες προσπάθειες, οι οποίες μπορούν να μας κάνουν να ξεφύγουμε από την οικονομική λαίλαπα. Το δαμάσκηνο Σκοπέλου είναι ένα μοναδικό προϊόν και όσοι ασχοληθούν με αυτό θα πάνε αρκετά καλά...»
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου Κώστας Σκούρας, ο οποίος...
έχει ασχοληθεί και ενδιαφερθεί γι' αυτό το πρόγραμμα δήλωσε στις «Βόρειες Σποράδες»: «30 χρόνια ακούγαμε για προγράμματα... Για πρώτη φορά ένας συντονιστής προγράμματος ήρθε και μίλησε στη Σκόπελο στους ενδιαφερόμενους.»
Στην ενημέρωση συζήτηση παραβρέθηκαν από την Κορσική οι Michel Dubost, Yves Conventi, Marion Mas, από την Κύπρο ο Αλέξανδρος Γαβριήλ, από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι Ραλού Τσίγκου και Σύλια Αγγελοπούλου και από την περιφέρεια Θεσσαλίας οι Βασίλης Χατζηγιάννης και Κων. Χάμψας. Από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας ο Βασίλης Μπέλης και εκ μέρους του Παν. Θεσσαλίας η Ρίτα Σπανούλη. Από το Δήμο Σκοπέλου εκτός του δημάρχου και του Κ. Σκούρα συμμετείχαν στη συζήτηση - ενημέρωση η Μάχη Παπαδαυίδ και ο Χρ. Βασιλούδης. Τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό εκπροσώπησε ο Φιλ. Χήρας.
Αύριο φθάνουν στη Σκόπελο ακόμη δύο εκπρόσωποι από τη Σαρδηνία και όλοι μαζί θα επισκεφθούν κτήματα με δαμασκηνιές.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή προσπάθεια και πολύ φιλόδοξο όλο το project! Όπως είπε κι ο Δήμαρχος το δαμάσκηνο Σκοπέλου έχει μια μοναδικότητα και αυτό και μόνο είναι ένα κίνητρο να βοηθήσουμε όλοι στη διαφήμιση αλλά και στην ολοκλήρωση όλης αυτής της προσπάθειας ο καθένας μας από τη μεριά του, και οι τοπικές αρχές, και οι επιστήμονες, αλλά και οι παραγωγοί, υπάρχοντες και εν δυνάμει....Καλή συνέχεια!!!
    Νίνα Διονυσίου
    Δρ. Γεωπόνος - Εδαφολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.