Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η Αλόννησος στην έκθεση Vakantiebeurs

Επίσκεψη του υφυπουργού Τουρισμού - Πολιτισμού κ. Νικητιάδη
στον περίπτερο της Αλοννήσου στην Ολλανδία
Το «στίγμα» της ως αξιόλογος τουριστικός προορισμός έδωσε η Αλόννησος στην ολλανδική αγορά με τη συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση “Vakantiebeurs 2012” που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ουτρέχτη.
Το περίπτερο του νησιού επισκέφθηκαν αρκετοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, έπειτα από σειρά προσυνεννοήσεων μέσω newsletters, τηλεφωνικών επαφών και χρήση των social media. Σημαντικό ρόλο στην πρόκληση της δημοσιότητας έπαιξαν και τα κείμενα και οι...
φωτογραφίες της Αλοννήσου που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Έκθεσης.
Οι τουριστικοί πράκτορες και οι δημοσιογράφοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γνωρίσουν από κοντά το νησί, δεδομένου ότι, όπως δήλωσαν, οι Ολλανδοί ταξιδιώτες έχουν την τάση να αναζητούν νέους και ποιοτικούς προορισμούς. Στο ειδικό αυτό κοινό της έκθεσης έγινε και παρουσίαση της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης “ftp” που διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό προκειμένου να αξιοποιηθεί για μεγιστοποίηση της ενημέρωσης και δημοσιότητας στη συγκεκριμένη αγορά.
Από τις επαφές με το καταναλωτικό κοινό προέκυψε ότι το 15% των επισκεπτών του περιπτέρου έχουν επισκεφθεί την Αλόννησο, το 10% γνώριζε ότι γεωγραφικά ανήκει στις Σποράδες, ενώ το 75% δεν είχε γνώση του προορισμού.
Για το «κλίμα» της έκθεσης και την ευνοϊκή στάση των Ολλανδών για γνωριμία με το νησί, μίλησε ο υπεύθυνος marketing της MTC GROUP κ. Ευθύμης Αθανασιάς σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε από την Ουτρέχτη στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μπαλή του ελληνικού ραδιοφωνικού σταθμού “Nova Sport FM”.

7 σχόλια:

  1. ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΥΝΧΡΗΤΗΡΙΑ !ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΣΑΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΡΕΤΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ.ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΞΕΙΣ ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΔΥΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΑΡΟ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΕΝΩ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΑΤΕΩΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου πως δεν πρέπει να αποδεχόμαστε μοιρολατρικά την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση.

      Πιστεύεις όμως πως το πάει κάποιος σε έκθεση του εξωτερικού είναι ΤΟΛΜΗΡΗ ΚΙΝΗΣΗ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΙΔΕΑ, όπως γράφεις παραπάνω;

      Με έκανες και γέλασα, να είσαι καλά…

      Διαγραφή
    3. ΦΙΛΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ

      Διαγραφή
  2. «Τολμηρές Κινήσεις» και «Καινοτόμες Ιδέες» μέχρι στιγμής δεν είδαμε και πραγματικά στην κρίση που περνάμε, αυτές είναι απαραίτητες.

    Η παρουσία ενός νησιού (μέσω του δήμου του) σε κάποια από τις εκατοντάδες εκθέσεις του εξωτερικού, όσο καλή κι αν είναι αυτή η παρουσία, δεν θα φέρει ουσιαστική αλλαγή στην προσέλευση τουριστών, αν δεν αλλάξει η εικόνα του ίδιου του νησιού, που αυτό έχει να κάνει άμεσα με την εικόνα των επαγγελματιών και της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν.

    Ας μην ξεχνάμε πως ο καλύτερος διαφημιστής του κάθε τόπου, είναι ο ίδιος ο επισκέπτης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο σχέδιο δράσης του Δήμου Σκοπέλου για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Σκοπέλου ήταν και ή συμμετοχή στην έκθεση της Μαδρίτης από 18-22/01/2012, πήγε κάποιος από την Σκόπελο? Μπορεί να μας ενημερώσει κανένας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.26 ας μας απαντησει ο φιλος που τον καναμε και γελασε.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.