Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τότε η Xούντα, τώρα το μνημόνιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Φέτος περισσότερο από ποτέ η ανάμνηση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη δικτατορία είναι ολοζώντανη. Τα αιτήματα του εξεγερμένου λαού, της νεολαίας του 1973, «ψωμί – παιδεία – ελευθερία», σήμερα καταπατούνται και εκριζώνονται με τον πλέον βάρβαρο τρόπο, εξαιτίας της επίθεσης που οι εγχώριες και ξένες δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού έχουν εξαπολύσει εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.
Σήμερα, οι πολίτες ωθούνται στη φτώχεια, τη στιγμή που η...
ανεργία ανέρχεται σε τρομακτικά επίπεδα, ενώ τα άδικα και παράνομα «χαράτσια» στερούν από χιλιάδες οικογένειες την πρόσβαση σε στοιχειώδεις κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού, όπως η ηλεκτρική ενέργεια.
Σήμερα, οδηγείται στην εξαφάνιση όχι μόνο η παιδεία, με τις προσπάθειες κατάργησης του δημοσίου σχολείου και πανεπιστημίου, αλλά και όλα τα βασικά αγαθά ενός κοινωνικού κράτους, η υγεία και πρόνοια, η ασφάλιση, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο πολιτισμός, το περιβάλλον.
Σήμερα τέλος, έχει παραβιαστεί με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο η δημοκρατική νομιμότητα, αφού τα κόμματα του «μνημονίου», θέλοντας να αποφύγουν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, που με βεβαιότητα θα έστελνε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής τους, κατέφυγαν σε αντισυνταγματικές επιλογές, σχηματίζοντας μια τριμερή συγκυβέρνηση, με επικεφαλής έναν «τεχνοκράτη» γνήσιο εκπρόσωπο του διεθνούς κεφαλαίου, με συγκεκριμένη αποστολή «να ολοκληρώσει το έγκλημα» και να περάσει και τα τελευταία αντικοινωνικά μέτρα και τέλος με τη συμμετοχή και την κυβερνητική «αναβάπτιση» της ακροδεξιάς.
Φέτος, λοιπόν, που τα συνθήματα του Πολυτεχνείου αποκτούν εξαιρετική επικαιρότητα, οι πολίτες μπορούν, με τους μαζικούς ενωτικούς και ειρηνικούς τους αγώνες να δώσουν στην επέτειο της 17ης του Νοέμβρη το πραγματικό της νόημα. Και να διεκδικήσουν μια νέα, εφ’ όλης της ύλης, «μεταπολίτευση», μια άλλη εναλλακτική διέξοδο, με επίκεντρο τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Πριν 38 χρόνια η φοιτητική νεολαία μαζί με την πλειοψηφία του λαού στο Πολυτεχνείο έβαλαν τα θεμέλια για την ανατροπή της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Φέτος η νεολαία μαζί με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού βάζει με τους αγώνες τους τα θεμέλια για την ανατροπή του μνημονίου των αγορών. 

1 σχόλιο:

  1. Για την σημερινη ημερα!!
    ΨΩΜΙ: Και σημερα οπως πανε τα πραγματα δεν θα εχουμε τα πλεον βασικα!!Ανεργια κτλ........
    ΠΑΙΔΕΙΑ: Ποια παιδεια εχουμε σημερα;Ουτε καν τα βιβλια δεν εχουν ακομα δωσει στους μαθητες!! Και πολλα αλλα......
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Ποια ελευθερια εχουμε;Να βγαινουνε οι γνωστοι-αγνωστοι κ να σπανε τις περιουσιες του κοσμου κ να τους δερνουν και απο πανω; Η οι κυβερνωντες να αποφασιζουν και να διατασουν; Και ο λαος να υπομενει;
    Δυστυχως δεν εχουμε πλεον ουτε αξιοπρεπεια ουτε υπερηφανια σαν λαος!!
    Ετσι μας καταντησαν σημερα οι δηθεν δημοκρατες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.