Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Γ.Σ. του ΞΕΕ και την έκθεση τουρισμού Philoxenia

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος το Σάββατο 26/11/11 στο Metropolitan expo στην Αθήνα.
Στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, ο υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, ο Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσος, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε. κ. Α. Ανδρεάδης, o πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. κ. Ι. Ρέτσος και περισσότεροι από 1200 ξενοδόχοι από όλη την χώρα.
Από την Σκόπελο μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι...
κ.κ. Α. Σβυριάδης, Β. Σπύρου, Μ. Ζέρβα και Ι. Προβιάς. Την Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ι. Γιολδάσης (Πρόεδρος), Μ. Διαμάντη (Αντιπρόεδρος), Σ. Ζέρβας (εκπρόσωπος στην Π.Ο.Ξ.).
Συζητήθηκε το θέμα της επιβολής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) «χαράτσι» που καταχρηστικά επιβλήθηκε στα ξενοδοχεία αφού εξαιρέθηκαν οι βιομηχανίες & βιοτεχνίες κλπ.
Το ΞΕΕ κατέθεσε προσφυγή το Συμβούλιο της Επικρατείας για την εξαίρεση των ξενοδοχείων από την επιβολή του τέλους, η οποία θα συζητηθεί στις αρχές του Δεκεμβρίου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε σειρά μέτρων που θα λάβει η ΝΔ όταν κερδίσει τις εκλογές όπως μείωση του ΦΠΑ, δημιουργία υπουργείου Τουρισμού κ.α.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα ενταχθούν και τα ξενοδοχεία, ότι αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό που εκτός των άλλων θα προβλέπει την πλήρη άρση του καμποτάζ κ.α.
Μετά τις ομιλίες των Σαμαρά και Χρυσοχοϊδη το ΙΤΕΠ παρουσίασε ενδιαφέρουσα μελέτη για λογαριασμό του ΞΕΕ για τα ξενοδοχεία που απεικονίζει την δυναμική των ξενοδοχείων στην Εθνική Οικονομία
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γ. Τσακίρης ανέφερε ότι η συγκέντρωση των μελών του ΞΕΕ και σημαντική αφού έτσι δίνουμε το μήνυμα ότι ο κλάδος είναι ενωμένος, ευχή δε όλων είναι ο τουρισμός στην Ελλάδα να παραμείνει σε ανάπτυξη, επίσης ανέφερε ότι πάνω από 40.000 σπίτια νοικιάζονται στην χώρα παράνομα με αποτέλεσμα η πολιτεία να χάνει φόρους.
Στην Philoxenia
Επίσης μέλη της Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου (ξενοδόχοι και μέλη του Δ.Σ.) παραβρέθηκαν στην έκθεση Philoxenia στην Θεσσαλονίκη, με νέο έντυπο που αφορά τα ξενοδοχεία, μαζί με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου που εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Κ. Σκούρας και ο κ. Ι. Φαμελιάρης.
Για την συμμετοχή στην έκθεση ο κ. Γιολδάσης μας είπε:
«Η αλήθεια είναι, ότι φέτος λόγω της κρίσης η συμμετοχή των εκθετών αλλά και επισκεπτών ήταν μειωμένη, όμως μία τουριστική έκθεση έχει πάντα το ενδιαφέρον της και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε παρόντες.
Σύντομα θα ενημερώσουμε τα μέλη μας για τις εκθέσεις που θα παραβρεθούμε μαζί με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.