Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Εθελοντές με νέες ιδέες

Ιδιαίτερη και μαζική υπήρξε η χθεσινή συνάντηση των εθελοντών Σκοπέλου. Ιδιαίτερη γιατί αυτή τη φορά ο προβληματισμός και η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ένα «παρεΐστικο» περιβάλλον με μεζεδάκια και ντόπιο κρασί που προσέφεραν οι ίδιοι οι εθελοντές, φέρνοντας ο καθένας κάτι από το σπίτι του.
Εντυπωσιακός ήταν ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε πάνω σε πολλά θέματα που απασχολούν το νησί και αρκετά ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές οι προτάσεις «που έπεσαν στο τραπέζι». Οι εθελοντές οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το Γραφείο εθελοντισμού, φάνηκαν αποφασισμένοι να πάρουν πράγματα και καταστάσεις που απασχολούν το νησί στα χέρια τους χωρίς να σταματήσουν, ταυτόχρονα, να...
διεκδικούν μαζί με τους φορείς του νησιού εκείνα που δικαιούνται από την Πολιτεία.
Επειδή οι ιδέες και οι προτάσεις ήταν πολλές, αποφασίστηκε να ιεραρχηθούν πράγματα και να ξεκινήσουν άμεσα κάποια από αυτά όπως τα τζάμια του κινηματογράφου «ΟΡΦΕΑ» και η ανάγκη για κάποιες ξυλόσομπες ώστε να υπάρχει θέρμανση στον χώρο που θα γίνονται οι εκδηλώσεις. Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν καλούνται την Τρίτη στις 8/11 και ώρα 11 π.μ. στον «ΟΡΦΕΑ» ή να έρθουν σε επαφή με την κα Μάχη Παπαδαυίδ και την κα Ελένη Χανά.
Στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων, αποφασίστηκε να ξεκινήσει διδασκαλία παραδοσιακών χορών από την κα Κατερίνα Μπετσάνη, σήμερα 4 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο χώρο του «ΟΡΦΕΑ» και η έκθεση ζωγραφικής των παιδιών που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7/11 και ώρα 5 – 6 μ.μ. πάλι στον «ΟΡΦΕΑ».
Επίσης έγινε η αρχή της δημιουργίας θεατρικής ομάδας και όποιος θέλει να βοηθήσει και να συμμετέχει μπορεί να έρθει σε επαφή με την υπεύθυνη του θεατρικού κα Αγγελική Μεριστούδη.
Ανάμεσα σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η διάσωση της ιματιοθήκης των παραδοσιακών στολών και η καταγραφή και διάσωση και αξιοποίηση των παλιών βρυσών και πηγών της Σκοπέλου.
Το Γραφείο Εθελοντών Σκοπέλου είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη 6 – 8 δίπλα από το ΚΕΠ - Τηλ. 2424023000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.