Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας και μεταφοράς νερού για τον Δήμο Αλοννήσου

Από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α η Κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας νερού συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού (SCADΑ) και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς νερού Δήμου Αλοννήσου προϋπολογισμού 7,3 εκατ. ευρώ
Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η αίτηση για χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας νερού συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού (SCADΑ) και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς νερού Δήμου Αλοννήσου» προϋπολογισμού 7.369.814,14 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" παρουσία του αντιδημάρχου Αλοννήσου Ορέστη Παπαχρήστου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Αλοννήσου για το έργο αυτό ενώ η ένταξη του έργου αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό εξασφαλίζουμε την..
.συνεχή παροχή καλής ποιότητας νερού για όλους τους οικισμούς της Αλοννήσου, καθώς ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, που υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση, δεν επαρκούσε. Είναι ένα έργο υποδομής μεγάλης σημασίας, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά ταυτόχρονα συμβάλει και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς έτσι αποφεύγεται και η υπεράντληση των υπόγειων νερών, που οδηγεί σε υφαλμύρωση των υπόγειων υδροφορέων».
Από την πλευρά του ο κ. Παπαχρήστου ανέφερε ότι υπάρχει καλή και συντονισμένη συνεργασία με την Αιρετή Περιφέρεια και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα του Δήμου Αλοννήσου.
Με το συγκεκριμένο έργο αξιοποιείται το φράγμα και η λιμενοδεξαμενή που κατασκευάζονται στη θέση Καστανιά μέσω του οποίου θα εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος όγκος νερού για τις υδρευτικές ανάγκες της Αλοννήσου. Με το προαναφερόμενο έργο κατασκευάζεται και ο αγωγός τροφοδοσίας με το αντλιοστάσιο που θα εξυπηρετούν την εγκατάσταση εξεργασίας νερού. Το έργο περιλαμβάνει τρία υποέργα:
α) Εξωτερικά δίκτυα μεταφοράς νερού, που αφορά την κατασκευή τριών δεξαμενών, ενός αντλιοστασίου και των αγωγών μεταφοράς νερού συνολικού μήκους 28,8 χλμ από την εγκατάσταση επεξεργασίας μέχρι τις δεξαμενές τροφοδοσίας των εσωτερικών δικτύων.
β) Εγκατάσταση επεξεργασίας νερού της λιμενοδεξαμενής, όπου επελέγη η μέθοδος της εν σειρά διπλής «απ΄ ευθείας φίλτρανσης» με φίλτρα πίεσης πολλαπλών στρώσεων και με κροκίδωση επαφής, ακολουθούμενα από φίλτρο ενεργού άνθρακα.
γ) Σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού (SCADΑ), με την προμήθεια και εγκατάσταση του οποίου θα επιτυγχάνεται η αυτοματοποίηση της επεξεργασίας του πόσιμου νερού των γεωτρήσεων και του δικτύου ύδρευσης, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων λογισμικών εκπαίδευσης, τεκμηρίωσης, υποστήριξης και λειτουργίας στου συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.