Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση του Θανάση Νάκου για την υποβάθμιση του αεροδρομίου της Σκιάθου

«Η απόφαση της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για υποβάθμιση του αεροδρομίου της Σκιάθου θα έχει άμεσα αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού και το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο για τους κατοίκους και το κράτος, από τυχόν εξοικονόμηση δαπανών λόγω της κατάργησης των τριών θέσεων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας».
Αυτά επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, με Ερώτηση, που κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με τον κίνδυνο υποβάθμισης του αεροδρομίου της Σκιάθου.
Σύμφωνα με την Ερώτηση του κ. Νάκου, η μετάθεση των...
τριών υπαλλήλων και κυρίως η μη αντικατάστασή τους από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δημιουργεί τον κίνδυνο υποβάθμισης του αεροδρομίου της Σκιάθου σε Aerodrome Flight Information Service (AFIS). Στα αεροδρόμια, που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία παρέχονται στους πιλότους απλά πληροφορίες προσέγγισης και η προσγείωση γίνεται καθαρά με δική τους ευθύνη και όχι με τον έλεγχο του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Σήμερα, το αεροδρόμιο της Σκιάθου ανήκει στην κατηγορία ελεγχόμενο, που σημαίνει ότι ο ελεγκτής έχει τον έλεγχο και την ευθύνη της προσγείωσης και της απογείωσης, ιδίως όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες. Είναι γνωστό, πως στο αεροδρόμιο της Σκιάθου δεν προσγειώνονται μόνο μικρά αεροσκάφη, όπως συμβαίνει σε πολλά μικρότερα νησιά της χώρας, αλλά μεγάλα αεροπλάνα τύπου Airbus 320, 321 και Boeing 757, τα οποία χρειάζονται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό της καθοδήγηση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Η μη αντικατάσταση των τριών στελεχών, τα οποία μετατέθηκαν, θα έχει ως άμεση συνέπεια την υποβάθμιση του αεροδρομίου και τη μείωση των δρομολογίων που προσγειώνονται στο νησί από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες.
Ο Βουλευτής επισημαίνει, ότι το νησί της Σκιάθου είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και η κυβέρνηση θα πρέπει με τις αποφάσεις της και τις παρεμβάσεις να τονώνει την τουριστική κίνηση του νησιού και όχι να θέτει φραγμούς και εμπόδια σε αυτή. Είναι λοιπόν απαραίτητο, το αεροδρόμιο ενός από τα νησιά με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση να διατηρηθεί στην κατηγορία ελεγχόμενο ώστε να εξασφαλιστεί ο μεγαλύτερος δυνατός βαθμός ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους τουρίστες.
Καταλήγοντας ο κ. Νάκος, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει, ώστε να αντικατασταθούν άμεσα οι τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι μετατέθηκαν και να μην υποβαθμιστεί το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.