Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μάθε εργάτη πως...

Η ταινία που δημιουργήθηκε από την ομάδα «Λοκομοτίβα» και στην οποία παίζει ο εκ Σκοπέλου ηθοποιός Δημήτρης Δρόσος συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού, 34ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Η συμμετοχή αυτή έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψει μαζί με όλες τις ταινίες του φεστιβάλ - μέσω του προγράμματος «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει» - σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από την Αθήνα και τον κινηματογράφο «Τριανόν», όπου προβλήθηκε στις 23 Οκτωβρίου.
Παίζουν: Δημήτρης Δρόσος, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Κάτια Ζαρκάδα.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης - Στέφανος Κούνης.
Μουσική: Χρήστος Χατζησπύρου.
Στίχοι: Φάνης Μαργαρώνης.
Μοντάζ: Μαρηλία Καλαϊτζίδου.
Η ταινία είναι Εμπνευσμένη από το έργο του Πωλ Λαφάργκ «Η Θρησκεία του Κεφαλαίου»
Ο κυριακάτικος Ριζοσπάστης στην ένθετη έκδοση «7 ημέρες μαζί» γράφει:
Να μην αφήσουμε την Τέχνη στα χέρια των εμπόρων...
Δύο νέοι σκηνοθέτες έπιασαν το «νήμα» που ενώνει τα λόγια του Λένιν για τον κινηματογράφο ως το «σημαντικότερο από τις τέχνες» που μπορεί να «αναδειχτεί ως ένα από τα δυνατότερα μέσα διαφωτισμού των μαζών» και τη φράση του Μαρξ ότι «οι φιλόσοφοι μονάχα εξηγούσαν με διάφορους τρόπους τον κόσμο, το ζήτημα όμως είναι να τον αλλάξουμε» και τα «έπλασαν» με τα διδάγματα των σπουδαίων δημιουργών που τόλμησαν να τα εφαρμόσουν πρώτοι στην Τέχνη και ειδικά στον κινηματογράφο. Πρόσθεσαν τη δική τους ανάγκη να καταθέσουν έναν κινηματογράφο που να απαντά στις αγωνίες τους, δηλαδή στο πώς θα χειραφετηθεί η τάξη τους από το φόβο και την καταπίεση, ειδικά σήμερα που ξεδιπλώνεται μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις του κεφαλαίου εναντίον της... και προέκυψε ένα φιλμ 11 λεπτών υπό τον επιθετικό, ξεκάθαρο, ως προς τις προθέσεις του, και σαφή τίτλο: «Μάθε εργάτη πώς»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.