Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Παραδοσιακοί σπόροι και φυτά

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση για τους τοπικούς παραδοσιακούς σπόρους, τα πλεονεκτήματά τους και τον κίνδυνο εξαφάνισής τους, θα γίνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 6.30 στο BARDON. Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου και η Ομάδα διατήρησης και διάσωσης παραδοσιακών σπόρων Σκοπέλου.
Ο Ηλίας Χαραλαμπάκης, καθηγητής και μέλος της αρχικής ομάδας που είχαν αυτή την ιδέα, θα αναπτύξει με ομιλία του την «σημασία της συλλογικότητας στην καλλιέργεια και την διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων στην εποχή μας»
Σε μία σύντομη συνομιλία που είχαν οι «Βόρειες Σποράδες» μαζί του μας είπε:
«Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου, δυστυχώς, οι παραδοσιακές ποικιλίες υπάρχουν σε καλλιέργειες σε ένα ποσοστό 2 έως 3%. Πρέπει λοιπόν να διασωθούν και να αναπτυχθούν.
Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με...
τον έλεγχο της παγκόσμιας διατροφής μέσω των νέων υβριδικών φυτών και σπόρων που εισέρχονται στην παραγωγή. Τί γίνεται αν μια χώρα ή μια κοινότητα δεν κρατάει στα χέρια της την δυνατότητα να παράγει τα διατροφικά της φυτά και πρέπει να τα εισάγει; Οι διάφορες εταιρίες έχουν στα χέρια τους τη γενετική και την χρησιμοποιούν για κερδοσκοπικούς, αλλά καμιά φορά και για πολιτικούς λόγους.
Πρέπει να αφυπνισθούμε και να λάβουμε μέτρα απέναντι σε μια κατάσταση που επιδιώκει τον έλεγχο των τροφίμων...
Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι τι σπόροι και φυτά θα πέσουν στο μέλλον στην αγορά και αν αυτά τα φυτά, μέσω της γονιμοποίησης, αχρηστεύσουν παραδοσιακές καλλιέργειες που βρίσκονται εκεί κοντά.
Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε τη συλλογικότητα για την διάσωση των τοπικών σπόρων και γιατί όχι, να δημιουργήσουμε μια τράπεζα σπόρων...»
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.