Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΒΙ-ΠΕ στο Μαντούδι θα επηρεάσει τις ακτές και τα ψάρια στις Βόρειες Σποράδες

Επιστολή στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» έστειλε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙ-ΠΕ, με σκοπό να ενημερωθούν οι δημοτικές αρχές των νησιών μας, επαγγελματικοί και ερασιτεχνικοί σύλλογοι αλιείας, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής. Στην επιστολή γράφουν:
«Αγαπητοί φίλοι,
σας πληροφορούμε ότι στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας (παραλία Μαντουδίου) προχωράει μεθοδικά και σιωπηλά ή αίτηση της εταιρίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε για την δημιουργία βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ-ΠΕ) βιομηχανιών υψηλής όχλησης και ανεξέλεγκτης ρύπανσης.
Δυστυχώς η πλειοψηφία της Δημοτικής μας Αρχής συμπορεύεται σε αυτά τα σχέδια.
Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης στην περιοχή μας, σύμφωνα με...
το χωροταξικό σχέδιο που προβλέπει ήπια βιομηχανική ανάπτυξη μεσαίας και χαμηλής όχλησης και εκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου.
Λέμε ΟΧΙ σε βιομηχανική περιοχή (ΒΙ-ΠΕ) που θα επιτρέπονται βιομηχανίες υψηλής όχλησης και ρύπανσης.
Θέλουμε ανάπτυξη όπως μας υποσχέθηκε η Κυβέρνηση (πράσινη ανάπτυξη, προγράμματα Ήλιος, Αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, μονάδες ΑΠΕ μεσαίας και μικρής όχλησης) με σεβασμό στη φυσιογνωμία και στη φυσική ομορφιά της περιοχής.
Οι μονάδες υψηλής όχλησης πέρα από τους επικίνδυνους ρύπους για την υγεία των κατοίκων, θα έχουν και μεγάλη επικινδυνότητα για τα δάση μας και για την Αλιεία με την όξινη βροχή. Τα νερά (χιλιάδες κυβικά κάθε μέρα) υπερθερμαινόμενα και μολυσμένα θα πέφτουν πάλι στις ακτές του Αιγαίου με βαριές συνέπειες για την ποιότητα των ψαριών, τον πολυπληθή κλάδο των παράκτιων ψαράδων μας, του τουρισμού, του θαλάσσιου πάρκου στην Αλόννησο και των ακτών στις Βόρειες Σποράδες.
Τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι στην περιοχή μας από σοβαρότατες ασθένειες έχουν πολλαπλασιαστεί. Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με περισσότερη ρύπανση, ασθένειες και θάνατο.
Ισχυρίζονται μερικοί ότι ενδιαφέρονται για την κοινωνία και τους ανέργους. Πολύ σωστά, γιατί όμως τα σχέδια αυτά προχωράνε χωρίς την θέληση της κοινωνίας, των φορέων της και των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών συλλόγων όλου του Δήμου μας;
Αγαπητοί φίλοι, ενημερωθείτε και πάρτε γρήγορα τις αποφάσεις σας. Συμπαρασταθείτε και βοηθήστε με κάθε τρόπο στην αποτροπή των απαράδεκτων αυτών σχεδίων. Διαμαρτυρηθείτε όπου μπορείτε στον Δήμο, στην Αντιπεριφέρεια και στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης.
Έχουμε μέχρι τώρα στον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο τις συνεχείς επιπτώσεις από τις επιμολύνσεις και την τοξική σκουριά της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, που ακόμη δεν έχει δοθεί λύση από την εταιρεία και την Κυβέρνηση, τώρα θα έχουμε και στα Ανατολικά σύνορα μας ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και ρυπογόνες καταστάσεις.
Περιμένουμε γρήγορα τις αντιδράσεις και την συμπαράσταση σας.
Πρωτοβουλία Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας Ενάντια στη ΒΙ-ΠΕ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011»

3 σχόλια:

  1. Πολυ σοβαρο θέμα να το δούνε οι αρμόδιοι και όχι μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά είναι και τα ψάρια Ατλαντικού και του Ινδικού να δούμε την ανάπτυξη που θα γίνει και τι θα κερδίσουν στο τέλος οι κάτοικοι της Ευβοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.