Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Nέα κτηματογράφηση στην Αλόννησο;

Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής:
Το Κτηματολόγιο θα ολοκληρωθεί έως το 2018-20
Την επιτάχυνση του έργου της Κτηματολόγιο ΑΕ, την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, την οριοθέτηση του αιγιαλού και των περιοχών NATURA 2000 όρισε ως στόχους της εταιρείας  ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματολόγιο ΑΕ κ. Αρβανίτης Απόστολος, στη σημερινή (Τρίτη, 12/10/2010) συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, όπου είχε κληθεί για να ενημερώσει ως προς τo έργο της Εταιρείας...
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, Κώστας Καρτάλης αναγνώρισε τη σημασία του έργου της Κτηματολόγιο Α.Ε. τόνισε ότι επείγει να εκδοθεί η εγκύκλιος από το ΥΠΕΚΑ για τον ορισμό του δάσους (με βάση το ν. 998/79) καθώς μπορεί να κινδυνεύσουν στα δικαστήρια οι δασικοί χάρτες που προετοιμάζονται σήμερα χωρίς να έχει πλήρως αποσαφηνισθεί το νομικό καθεστώς. Ζήτησε επίσης να προχωρήσει κατά προτεραιότητα το πρόγραμμα για τη χάραξη του αιγιαλού και να δοθεί λύση στο πρόβλημα που υπάρχει με τους παλαιούς αιγιαλούς, ενώ υπογράμμισε ότι επείγει η οριοθέτηση και χαρτογράφηση των περιοχών NATURA 2000 που σήμερα δέχονται σημαντικές πιέσεις. Τέλος έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα κτηματολογίου στην Αλόννησο ζητώντας νέα κτηματογράφηση ώστε να μην αδικηθούν οι κάτοικοι του νησιού».
Ο Πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ παρουσιάζοντας το έργο της εταιρείας τόνισε ότι έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση μόλις του 9% της συνολικής επικράτειας με το 40% των δικαιωμάτων να έχουν καταγραφεί και ότι το κτηματολόγιο θα ολοκληρωθεί έως το 2018-20, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι για πρώτη φορά η χώρα μας αποκτά ενιαία τοπογραφικά υπόβαθρα, τα οποία η Κτηματολόγιο ΑΕ μπορεί να διαθέσει σε κάθε ενδιαφερόμενη υπηρεσία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.