Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ελάτε ν' ανοίξουμε πανιά..!


Πόσες φορές δεν έχετε δει το παιδί σας να ασφυκτιά; Ειδικά όταν ο καιρός και η διάθεση φτιάχνουν δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα παιδί να μη μπορεί να βρει καινούριες διεξόδους που τόσο πολύ τις έχει ανάγκη στο Νησί μας. Κάποιες φορές μπορεί να γίνει αυτό εφικτό, ορισμένα απογεύματα Σάββατα και Κυριακές.
Παιδίατροι, ψυχολόγοι και επιστήμονες κάθε ειδικότητας έχουν την ίδια γνώμη: η επίδραση της θάλασσας στα παιδιά είναι άκρως ευεργετική.
Ο αθλητισμός είναι ένα μέσο εκτόνωσης όχι μόνο των ενηλίκων, αλλά και...
των παιδιών. Ειδικότερα η ιστιοπλοΐα μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό τρόπο άθλησης για τους μικρούς μας φίλους. Εκτός του ότι γυμνάζεται όλο το σώμα,το μυαλό εργάζεται - ακονίζεται ασταμάτητα και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στη θάλασσα. Η θάλασσα και ο άνεμος είναι πηγή ζωής.


Το χειριστήριο του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να αντικατασταθεί από τη λαγουδέρα, η μαύρη οθόνη της τηλεόρασης από τα λευκά πανιά. Τα παιδιά με την ιστιοπλοΐα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν μόνα τους, να ψάξουν τρόπους επίλυσης προβλημάτων, να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η κριτική η σκέψη και η σωστή λήψη αποφάσεων.
Οι γονείς μπορούν να είναι ελεύθεροι κατά τις ώρες που το παιδί προπονείται.
Όταν τα παιδιά επιστρέψουν συνεπαρμένα από το μάθημα θα έχουν μπει σε έναν καινούργιο κόσμο. Το άγγιγμα του θαλασσινού ανέμου θα δώσει στο παιδί μια ανεπανάληπτη αίσθηση ανεξαρτησίας, που τόσο πολύ αναζητά στον μικρό του κόσμο. Θα ζήσει εμπειρίες που δύσκολα θα ξεχάσει με την ενηλικίωση και είναι πολύ πιθανό να θέλει να τις επαναλάβει.
Όσοι κάνατε ιστιοπλοΐα  από παιδιά μάλλον ξεκινήσατε να ονειρεύεστε...
Για παιδιά απο 7 εως 107 ετών...
Για το Δ.Σ. του ΝΙΚΟ Σκοπέλου
Θανάσης Φαδάκης
Πρόεδρος

6 σχόλια:

  1. Ελάτε ν' ανοίξουμε πανιά και στο Ελιος και στη Γλώσσα.Δεν έχουμε μέσο μετακίνησης για να έρθουν τα παιδιά μας στη Σκόπελο.Η συγκοινωνία δεν μας εξυπηρετεί.Κάντε μια συγκέντρωση και στα άλλα χωριά για να το συζητήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ να μου απαντήσετε γιατί η ανάρτηση για το ραδιόφωνο δεν έχει σχόλια . Τι χούντα είναι αυτή , άλλοι ναι και άλλοι όχι . Έχουμε και οι πολίτες άποψη έστω και ανώνυμη .
    Και παρακαλώ να το δημοσιεύσετε και να δώσετε μία απάντηση στο θέμα ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aγαπητέ/ε
    Μερικοί που θέλουν να αναρτήσουν κάτι στο blog επιλέγουν το «χωρίς σχόλια» γιατί δεν θέλουν να απαντούν, όπως λένε, σε ανώνυμους ή για άλλους λόγους, δικούς τους και σεβαστούς.
    Το blog είναι ανοιχτό σε όλους... Γράψτε ό,τι θέλετε (κόσμια) και με αποδείξεις, αν πρόκειται για καταγγελίες και εμείς θα το αναρτήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τότε γιατί η ανάρτηση με το ράδιο;
    Υπάρχει ανάλογη παρακάτω.
    Και ποιός είπε ότι περιμένουμε απαντήσεις;
    Αφού δεν υπάρχουν απαντήσεις.
    Μονάχα εντυπώσεις διάρκειας 15Χ χρόνων.
    Και ο κόσμος δεν πιπιλά το δάχτυλό του.
    Και στέλνει τη καλυνήχτα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Διαχειριστή νομίζω ότι είμαστε εκτός θέματος . Και το θέμα είναι ότι οι μόνοι που δεν θα μηνούν μετεξεταστέοι είναι αυτοί οι συμπαθέστατοι άνθρωποι της θάλασσας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε φίλε 12/10/2010 09.58 μ.μ.

    Δώσε μας όμως ένα στοιχείο ή ένα τηλέφωνο ποιον μπορούμε να βρούμε στη Γλώσσα ή στο Έλιος και πότε ; Τα μαθήματα για παιδιά τα κάνουμε Σαββατοκύριακο συνήθως. Το τηλέφωνο του Προέδρου (Θανάση Φαδάκη) είναι 6976632597

    Με εκτίμηση εκ μέρους του ΔΣ του ομίλου Κώστας Σκούρας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.