Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στη Ναγκόγια το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου - Βορείων Σποράδων

O Πρόεδρος της Επιτροπής
Περιβάλλοντος της Βουλής
και Βουλευτής
ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας
Κώστας Καρτάλης
Στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για την προστασία της βιοποικιλότητας που πραγματοποιείται στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας στα πλαίσια της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, σε καμία περιοχή του κόσμου, σε καμία χώρα του κόσμου δεν επιτεύχθηκε ο στόχος των Ηνωμένων Εθνών για την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας μέχρι το 2010. Οι μεγαλύτερες απώλειες αφορούν στα αλιευτικά αποθέματα τα οποία εκτιμάται ότι θα περιοριστούν κατά τουλάχιστον 50% την επόμενη δεκαετία αν συνεχισθούν οι ρυθμοί αλίευσης που καταγράφονται σήμερα. Σημειώνεται ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών στον αλιευτικό τομέα σε παγκόσμια βάση ανέρχεται σε 500 δις δολάρια ΗΠΑ.
Σύμφωνα επίσης με πρόσφατη...
οικονομική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, το κόστος της αδράνειας είναι 100 φορές μεγαλύτερο από το κόστος της δράσης. Ειδικότερα το ετήσιο οικονομικό κόστος από την απώλεια της βιοποικιλότητας ανέρχεται σε περίπου 5 τρις δολάρια, τη στιγμή που η ανάσχεση της απώλειας θα κόστιζε περίπου 50 δις. δολάρια το έτος.
Με πρωτοβουλία του Κ. Καρτάλη συμπεριλήφθηκε στην έκθεση των διοργανωτών που διανεμήθηκε στους συνέδρους και ειδική αναφορά στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων ως περιοχής που αποτελεί παράδειγμα ως προς την ιδιαίτερα υψηλή βιοποικιλότητα της αλλά και στην οποία θα πρέπει να εφαρμοσθούν ειδικά διαχειριστικά σχέδια που θα διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη.
Τα βασικά θέματα της Διάσκεψης είναι οι πολιτικές που θα πρέπει να υποστηριχθούν από τα Εθνικά Κοινοβούλια για την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας μέχρι το 2020, τη βιοποικιλότητα των εσωτερικών νερών, τη θαλάσσια και παράκτια βιοποικιλότητα, την ορεινή και δασική βιοποικιλότητα, τις προστατευόμενες (θαλάσσιες και χερσαίες) περιοχές, το καθεστώς της πρόσβασης στους γενετικούς πόρους και του καταμερισμού των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από τη χρήση τους, κ.α..
Ειδικότερο θέμα της Διάσκεψης είναι η ενσωμάτωση του όρου «φυσικό κεφάλαιο» στην οικονομική πολιτική των Κρατών με στόχο τον περιορισμό πολιτικών που περιορίζουν τα φυσικά αποθέματα προκαλώντας απώλειες σε οικονομικές δραστηριότητες και σε θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.