Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κ. Καρτάλης: Στήριξη στο κοινωνικό κράτος

Με αφορμή ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος και ειδικότερα τις προτάσεις της για περικοπές στις δράσεις των ΚΑΠΗ και στο πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών σε απομακρυσμένα χωριά, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε:
«Είναι κρίμα η Τράπεζα της Ελλάδος να αγνοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα και να προτείνει, δήθεν για την αντιμετώπιση της κρίσης, μέτρα που αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό. Ουδείς αντιτίθεται στην ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών, αν και όπου καταγράφονται σπατάλες. Όμως τα ΚΑΠΗ αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα...
κοινωνικής υποδομής που δικαιούται περαιτέρω στήριξης αντί αμφισβήτησης. Επιπρόσθετα αν το κόστος μεταφοράς των μαθητών κρίνεται υψηλό και πρέπει να μειωθεί, τότε θα πρέπει να λειτουργήσουν περισσότερα σχολεία στην ύπαιθρο, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέες δαπάνες. Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν είναι στις  σκέψεις της Τράπεζας να κλείσουν τα απομακρυσμένα σχολεία ή να μην πηγαίνουν οι μαθητές σχολείο αν δεν διαθέτουν ένα στην περιοχή στην οποία κατοικούν… Tα μέτρα που προτείνονται δεν απηχούν την κυβερνητική πολιτική. Θα περίμενα περισσότερη κοινωνική ευαισθησία από την Τράπεζα της Ελλάδος και προτάσεις που μπορούν να ενισχύσουν την ταραγμένη οικονομία μας και να καλύψουν την υστέρηση εσόδων όπως την αυξημένη φορολόγηση των κερδών των τραπεζών ή των χρηματιστηριακών συναλλαγών, κ.α. Στις θυσίες που καλούμε τους Ελληνες να κάνουν, οφείλουμε η κοινωνία να προτάσσεται της οικονομίας. Με άλλα λόγια, κάθε οικονομικό μέτρο να έχει κοινωνική αναφορά και κανένα οικονομικό μέτρο να μην προωθείται αν πρώτα δεν έχουν αξιολογηθεί οι κοινωνικές αντοχές από την εφαρμογή του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.