Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Διαμαρτυρία για τις αποσπάσεις από τα σχολεία

Από καθηγητές των σχολείων Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου

Έχει περάσει ενάμισης μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων και οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις διαταράσσουν το σχολικό πρόγραμμα. Προβλήματα ετών όχι μόνο δεν βρίσκονται σε τροχιά επίλυσης, αλλά οξύνονται και δημιουργούνται καινούργια.
Το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας από πέρυσι και περισσότερο φέτος προχώρησε σε πρωτοφανείς αποσπάσεις εκπαιδευτικών ανάμεσα στα νησιά των Σποράδων και τον Βόλο: τις μισές μέρες της εβδομάδας στο ένα νησί και τις άλλες μισές στο άλλο ή στον Βόλο. Οι αποσπάσεις αυτές γίνονται...

προς το παρόν με τη θέληση των ίδιων των αποσπασμένων, αλλά αν δεν αντιδράσει ο κλάδος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να παγιωθούν και να επεκταθούν σε υποχρεωτική βάση.
Τα νησιωτικά σχολεία έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως τα ελλιπή δρομολόγια, συχνές απαγορεύσεις απόπλου, ταξίδια με αντίξοες καιρικές συνθήκες, πανάκριβα εισιτήρια. Ενώ ο «Καλλικράτης» αναγνωρίζει τις δυσκολίες των νησιών και διατηρεί τους νησιωτικούς δήμους, πώς δεν λαμβάνεται αυτό υπόψη στον ευαίσθητο χώρο των σχολείων; Τα προβλήματα που προκαλούν οι συγκεκριμένες αποσπάσεις στη λειτουργία των νησιωτικών σχολείων είναι προφανή, ωστόσο  δεν κατανοούμε  τα κριτήρια που πρυτανεύουν στις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ.
Το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας δεν πήρε υπόψη του τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών σχολείων και παρά την ομόφωνη σχεδόν διαμαρτυρία των καθηγητών της Σκιάθου για τις αυτές αποσπάσεις, εμμένει μέχρι σήμερα σ’ αυτές. Ενώ εξετάζει και απαντά στις προσωπικές ενστάσεις των εκπαιδευτικών που αφορούν προσωπικά παράπονα, δεν έχει απαντήσει στις ομόφωνες διαμαρτυρίες και ενστάσεις των συλλόγων των καθηγητών του Γυμνασίου και του Λυκείου, που δεν αφορούν προσωπικά ζητήματα, αλλά τη λειτουργία των ίδιων των σχολείων.  
Επειδή, και παρά τη διαμαρτυρία μας στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας, το συνδικάτο μας αγνόησε το δίκαιο αίτημά μας (ή τουλάχιστον η πλειοψηφία του Δ.Σ.), αναγκαζόμεθα να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα, να το κάνουμε γνωστό στους γονείς και τους μαθητές μας, στους κατοίκους των Σποράδων, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλων.
...
Ακολουθούν  υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.