Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πολεοδομικό γραφείο Σκοπέλου

Φίλος του blog προτείνει:
«Έμαθα ότι με το νόμο που ψηφίστηκε και  ονομάζεται "Καλλικράτης" το Πολεοδομικό Γραφείο Σκοπέλου θα ενταχθεί στο Δήμο Σκοπέλου. 'Ετσι ο Δήμος θα επιβαρυνθεί με εκτός από τη μισθοδοσία 5 - 6 υπαλλήλων που σήμερα υπηρετούν στην υπηρεσία αυτή και με το μίσθωμα του κτιρίου που σήμερα στεγάζεται η Πολεοδομία και φθάνει όπως άκουσα γύρω στα 700 ευρώ το μήνα.
΄Ολα αυτά τα χρήματα τα έχει ο Δήμος για να τα πληρώνει; Προφανώς όχι. Θα τα πάρει από μας τους φορολογούμενους.
Προτείνω λοιπόν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με τα υποψήφια μέλη τους να δεσμευτούν στο εξής:
Να αποκεντρώσουν την παραπάνω υπηρεσία και να την εγκαταστήσουν σε ένα ωραίο κτίριο που σήμερα είναι άδειο απ' ό,τι γνωρίζω, το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου στο Παληό Κλήμα, που πριν από δύο-τρία χρόνια λειτουργούσε ως παιδικός σταθμός και διαθέτει μεγάλες αίθουσες και θα λύσει τα χέρια στους πολεοδόμους και τους μηχανικούς που συχνά τους επισκέπτονται για τις άδειες των σπιτιών κ.λ.π. ΄Ετσι γίνεται και αποκέντρωση αλλά και οικονομία στο δήμο.
Σκοπελίτης είμαι και θέλω ο τόπος μου να πηγαίνει μπροστά.
Περιμένουμε απάντηση από τους υποψήφιους.»

19 σχόλια:

  1. πολυ καλο!!! η δημαρχια να παει στη γλωσσα, το λιμανι στο λουτρακι κτλ. Στους σκοπελιτες να δωσεται απο μια πετονια να πανε για ψαρεμα...
    Και μετα ξυπνησες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα το καλύτερό μας άμα μπορέσουμε να μας δώσουν μια πετονιά να πάμε για ψάρεμα-όνειρο ζωής-αν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα!
    Αλλά ας σοβαρευτούμε. Το νησί είναι ένα, μία η μοίρα του. Δε θα μας πέσει κι ο...αν πάμε κι εμείς για κάποια πράγματα στη Γλώσσα, όπως αυτοί για όλα έρχονται στη Σκόπελο ή μήπως τώρα βρήκαμε κάτι να λέμε αφού δε βρίσκουμε τίποτα άλλο.

    Υ.Γ. Τα αποσιωπητικά προς αποφυγή απόρριψης του σχολίου μου και παρακαλώ τον κύριο διευθυντή του μπλογκ να μη με κόψει!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί τα θέλουμε όλα δικά μας, που δικά μας είναι τίποτα δε θα χάσουμε.
    'Οταν για χρόνια τα παιδιά από τη Γλώσσα-συμμαθητές μας δώδεκα χρονών- πηγαινοέρχονταν καθημερινά με λεωφορείο στη Σκόπελο ή ξενιτεύονταν αφού μόνο εδώ υπήρχε γυμνάσιο ήτανε καλά;
    Εμ βέβαια, εμείς δεν ξεβολευόμασταν...
    Τώρα, τριάντα τόσα χρόνια μετά, που όλοι έχουμε δικό μας αυτοκίνητο και που για βόλτα πάμε και στη Γλώσσα αν υπάρχουν κι εκεί κάποιες υπηρεσίες θα μας χαλάσει τόσο πολύ;
    Και η αποκέντρωση που φωνάζουμε;
    Αρκεί να μη μας αγγίξει;
    Αχχχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε συμπολίτες από την Σκόπελο δεν ντρέπεστε, σταματήστε το παραμύθι με της μεταφορές και αλλαγές έδρας υπηρεσιών, δεν καταλαβαίνεται ότι από μόνοι σας υποτιμάτε την νοημοσύνη σας , που ζούμε στον μεσαίωνα άμα είναι έτσι να βγάλουμε και τον πάπα Δήμαρχο και να κάψει τους κακούς Μάγους και Μάγισσες από το έλεος και την Γλώσσα και να τελειώνουμε .
    Έλεος ποια σας βαρέθηκα δεν βάζετε μυαλό με τυπωτά .
    Ντροπή μας .Αυτό λέγετε έλλειψη παιδείας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον ακόμη δεν έχει γίνει αντιληπτή η έννοια της διοικητικής αποκέντρωσης από μερικούς.Εκτός και αν τούτο συμβαίνει σκοπίμως.Τι να πώ? Ο καθένας ότι του ρχεται στο μυαλό δημοσιεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν σας άρεσε προκειμένου ο Δήμος να εξοικονομήσει χρήματα.Καλό θεωρείτε να παραμείνει εκεί που λειτουργεί τόσα χρόνια, σε δύο καμαρούλες και το σκόσμο να στοιβάζεται εδώ και εκεί. Να περιμένει το Προϊστάμενο και αντί γιαυτόν να εξυπηρετείται από τον Αγγελή τον οδηγό της Πολεοδομίας.Οι χώροι στο παληό δημοτικό σχολείο του Κλήματος περιμένουν. Τους γνωρίζω καλά παρόλο ποπυ είμαι κάτοικος του οικισμού Σκοπέλου γιατί εκεί παλιά δούλεψα ως οικοδόμος. Περιμένουμε τις τοποθετήσεις των υποψηφίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ώπα Θερμέ φίλε από τη Γλώσσα(άσε που μπορεί να καθόμασταν και στο ίδιο θρανίο)!
    Μη μας πάρει όλους η μπάλα!
    Κι ας πετάξουμε επί τέλους όλοι αυτή την καραμέλα!
    Και ας καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει εμείς κι εσείς. Υπάρχει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    Και με τον ΜΙΧΕΛΗ δήμαρχό μας η Σκόπελος θα βρει το δρόμο της!
    Α, και ντρεπόμαστε και νοημοσύνη και παιδεία έχουμε!
    Εσείς να καταλάβετε ποιοί από κει μεριά αξίζουν πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 6:28 Σκοπελίτης είμαι πατριώτη.
    Μέσα από την Σκόπελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @7:12 Γειά σου πατριώτη.
    Μπορεί δηλαδή να μένουμε και στην ίδια γειτονιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12/10, 5΄28μμ. Μπορείτε παρακαλώ να μας εξηγήσετε την έννοια της διοικητικής αποκέντρωσης; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Δήμος πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα κτίρια ιδιοκτησίας του,ώστε να στεγάσουν τις υπηρεσίες.
    Οι Αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στους ΟΤΑ με τον Καλλικράτη" είναι πολλές,χρειάζεται σωστή κατανομή και αξιολόγηση των καταστάσεων και των συνθηκών που επικρατούν στο νησί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.
    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν κτίρια και να εκμισθώνουμε χώρους.Αυτό είναι σπατάλη.Το κράτος τελειώνει,οι επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί με αποτέλεσμα να καλύπτουν τα πλέον απαραίτητα.
    Και όλοι εμείς εδώ ονειρευόμαστε.
    Ολοι μαζί θα πληρώσουμε την νύφη.Οι φόροι θα αυξηθούν ώστε να έχουμε τις ανάλογες παροχές.
    Εμείς οι ίδιοι θα δίνουμε από το υστέρημά μας για να παίρνουμε.Αυτό σημαίνει διοικητική αποκέντρωση.Θα πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και επειδή δεν τα πάω καλά με την ανωνυμία,υπογράφω το σχόλιο 9:09 π.μ.
    Σπυριδούλα Καρβέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντί δηλαδή να πληρώνει ο Δήμος ενοικιο να πληρώνουμε εμείς κάθε φορα από ένα 10ευρω για να πάμε, συν τις χαμένες ώρες για το πήγαινε -έλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση της διοικητικής αποκέντρωσης. Βρίσκω κι εγώ σωστή την πρόταση του φίλου του blog για την αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου, στο Παλαιό Κλήμα. Η μεταφορά της Υπηρεσίας της Πολεοδομίας εκεί ή έστω κάποιας άλλης Υπηρεσίας, θα ελαφρύνει οικονομικά τον νέο «Καλλικρατικό» δήμο Σκοπέλου. Φυσικά δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω ποια Υπηρεσία πρέπει να μεταφερθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό, σχ.12:12, ισχύει και για τους γλωσσιώτες μια ζωή και για πολλά περισσότερα-σκέψου το Ε.Σ.Υ
    Γιατί να μη "ξεβολευτούμε" κι εμείς για κάτι;
    Γιατί να γινόμαστε τόσο άδικοι και να είμαστε καλοί μόνο στα λόγια;
    Γιατί επιτέλους να πρέπει να περιστρέφονται όλα γύρω από μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσύ φίλε ανώνυμε 12:12 μ.μ, τί εννοείς όταν λές ότι πηγαίνοντας η Πολεοδομία στο Παληό Κλήμα θα πληρώνεις 10ευρω για να πας και καλό θα είναι να πληρώνει το ενοίκιο ο Δήμος;΄Ετσι την θεωρείς την διοικητική αποκέντρωση; Στις πόλεις όλες οι υπηρεσίες είναι μέσα στο κεντρικό κτίριο του Δήμου ή της Νομαρχίας;Μήπως γνωρίζεις π.χ. το μηχανολογικό στο Βόλο πού βρίσκεται; Η υπηρεσία αυτή είναι της Νομαρχίας, δεν είναι στο διοικητήριο.Εν πάσει περιπτώσει το βλέπω πού το πας. Να μήν πληρώσω εγώ ας πληρώσει όμως ο γείτονας, δεν με ενδιαφέρει.
    ΄Ενας Σκοπελίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπαρχει λυση για το μεταφορικο προβλημα παιδια και ειναι η εξης.Να μας δινει ο δημος ενα απο τα αυτοκινητα του να κανουμε τη δουλεια μας οπως κανουν και σημερα μερικοι.Εσεις τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι καλή ιδέα, και θα πηγαίνω Κλήμα μέσω Πύργου, που έχω και καλύβι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ουσία του θέματος δεν είναι αν θα μεταφερθούν υπηρεσίες και στα άλλα διαμερίσματα του νησιού.Είναι ο τρόπος αντιμετώπισης και οι αντιδράσεις των πολιτών σε ένα τέτοιο άκουσμα.Κάτι παρόμοιο έγινε και το 1999 με την συννένωση των Κοινοτήτων σε ένα ενιαίο Δήμο.Ευτυχώς που στη Γλώσσα και στο Κλήμα λειτουργούν τα γραφεία των διαμερισμάτων καθώς και το ΚΕΠ και έτσι σε ένα μεγάλο βαθμό εξυπηρετούνται οι πολίτες.Υπάρχουν χωριά στην Ελλάδα που ερήμωσαν που έκλεισαν οι μικρές κοινότητες και δεν ξανάνοιξαν ποτέ.Ο πολίτης αισθάνεται ασφάλεια όταν έχει κάποιον να του κάνει μια αίτηση να του βγάλει μια φωτοτυπία να του στείλει ένα ΦΑΞ.Δεν γνωρίζουν όλοι γράμματα και ακόμη και αυτοί που γνωρίζουν δεν έχουν ειδίκευση και ούτε είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τα πάντα.Γι αυτό υπάρχουν οι υπηρεσίες για να εξυπηρετείται ο πολίτης.
    Είναι όμως άδικο σε ένα νησί με τόσο μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις, που τις διανύω καθημερινά εδώ και 11 χρόνια,να ξεσηκώνεστε μην χάσετε την βόλεψή σας.Οι Γλωσσιώτες και οι Κληματιανοί είναι παιδιά ενός άλλου Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.