Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Από τότε που ήρθε ο Δεσπότης...

έχουν να σκουπίσουν εδώ!
Eίναι ο χώρος μεταξύ του τρύπιου «κλειστού» γυμναστηρίου Σκοπέλου και του Λυκείου - Γυμνασίου. Καθημερινά βρίσκονται μαθητές και παίζουν μπάσκετ και ποδόσφαιρο ανάμεσα στα σκουπίδια.
Θα μου πείτε γιατί το αναφέρουμε, αφού αλλού υπάρχουν περισσότερα σκουπίδια και κανείς δεν τα μαζεύει. Μας έκανε εντύπωση η ατάκα που μας είπε γείτονας όταν περάσαμε από έκει:
«Το βλέπετε αυτό το χάλι; Έχουν να σκουπίσουν από τότε που ήρθε ο Δεσπότης!..»
Σ.Σ.:  Ο Μητροπολίτης ήρθε στη Σκόπελο τον Ιούνιο του 2008!

38 σχόλια:

  1. αίσχος σε όλους τους αρμόδιους φορείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι κριμα τα παιδια μας να ζουν σε αυτο το χαλι.στο σχολειο περνανε πολλες ωρες καθε ημερα.αν αυτα βλεπουν, αυτα θα κανουν και εξω και αλλου και στη ζωη τους οταν μεγαλωσουν.μετα λενε πως τα παιδια μαθαινουν απο το σπιτι τους.στελνουμε τα παιδια σχολειο οχι μονο να μαθουν γραμματα αλλα και τροπους.μα κανεις δε λεει, δεν κανει τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μη λετε ΑΙΣΧΟΣ γιατι θα σας κατηγορησουν αλλοι ανωνυμοι και θα σαν πουν κακοβουλο, υστεροβουλο, προπαγανδιστη, ότι θελετε να κανετε εντυπωσεις, ότι ειστε εσεις ο σωτηρας,… και αλλα πολλα…
    γιαυτο κι εγω που ειμαι όλα τα παραπανω θα πω ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα παντού υπάρχει εγκατάλειψη σε αυτόν τον τόπο; Παντού; Γιατί αυτή η αδιαφορία; Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα σχολεία δεν έχουν καθαρίστριες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταλαβαίνετε τώρα κ. Νίκο Τριανταφύλλου γιατί δεν τους γιατί δεν τους θέλουμε; Γράφετε σε σχόλιό σας στο μπλογκ (http://efimerida-sporades.blogspot.com/2010/04/blog-post_1005.html), στις 16 Απριλίου 2010, 9:13 μ.μ. τα εξής: «Γιατί όταν υπάρχουν προτάσεις, λύσεις και όλοι εσείς σκέφτεστε κάτι διαφορετικό, κάτι που το μυαλό των υπευθύνων δεν το ’χει σκεφτεί, δεν είστε δίπλα τους?»
    Κι όμως σας πληροφορώ ότι πολλές φορές ενημερώθηκε η δημοτική αρχή για την απαράδεκτη κατάσταση στην καθαριότητα των σχολείων μας από τη γειτονιά και όχι μόνο.
    Δίπλα τους ήμασταν και τους τα λέγαμε. Αν το μυαλό των υπευθύνων δεν μπορεί ή δεν θέλει «να το σκεφτεί», τι να κάνουμε. Με το ζόρι να τους βάλουμε και μυαλό; Για τα αυτονόητα μιλάμε, που ούτε αυτά έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανενός το αυτί δεν ιδρώνει εδώ πέρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο σεβασμός και η καθαριότητα στους δημόσιους χώρους είναι ευθύνη όλων και αυτών που δεν τους καθαρίζουν και αυτών που τους βρωμίζουν. Και με την ευκαιρία ο χώρος πάνω από την Παναγίτσα προς την Πλάκα που είναι γεμάτος σκουπίδια, τον βλέπει η Χαδούλα και τραβάει τα μαλλιά της, για να καθαριστεί χρειάζονται ορειβάτες.
    Αγγελάκι(ενίοτε διαβολικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...Αγαπητέ φίλε , εδώ δεν μπορώ να διαφωνήσω , ή να μην τεθώ υπέρ σας , αν το κάνατε γνωστό στους συναδέλφους μου , τους αρμόδιους της καθαριότητας στην Σκόπελο. Πρέπει , όπως κι εμείς εδώ στην περιοχή μας , να υπάρχει , όσο περίεργο ή ανάποδο ακούγεται , μπλοκάκι με τις τρέχουσες εργασίες , εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιούνται και αναλόγως αναγκαιότητας , να φέρνονται εις πέρας. Εμάς στα δικά μας σχολεία , της δικής μας περιοχής , εφαρμόζουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα 2 φορές την εβδομάδα να πηγαίνει ( και πηγαίνει! ) η ομάδα καθαριότητας να καθαρίζει τους χώρους αυτούς! Δεν γνωρίζω εκεί γιατί δεν γίνεται , μα επιβάλλεται για την υγιεινή των παιδιών οι χώροι αυτοί να διατηρούνται καθαροί! Έχω πει και γράψει αρκετές φορές πως δεν αρμόζει να λογοδοτώ για τις πράξεις άλλων συναδέλφων , πάρα μόνο για τις δικές μου! Δεν είναι σωστό και δεν είναι του χαρακτήρα μου. Ό,τι θα διαβάζετε κατά καιρούς θα είναι οι τοποθετήσεις μου και μόνο , η γνώμη μου , η άποψή μου!
    Σας ευχαριστώ ,
    Φιλικά ,
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ἐπί τῇ εὐκαιρία, ἐπειδή τὸ ἀναφέρατε εἰς τὴν ἀνάρτησην: τὸ παραπλεύρως εὑρισκόμενον ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΝ παραμένει ἀκόμη μέ τὸ πρόβλημα εἰς τὴν σκεπήν του ή τουλάχιστον αὐτὸ ἐπιδιορθώθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...Eτυχώς που τώρα δεν βρέχει.
    Όταν βρέξει όποιος θέλει ας πάει μια βόλτα στο «κλειστό»...

    http://efimerida-sporades.blogspot.com/2010/03/blog-post_593.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας κ.Τριανταφύλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...Το παντού αγαπητέ ανώνυμε 23.04 2.02 Μ Μ θα σας παρακαλούσα να μην το γενικεύετε! Κι αυτό επειδή στην δική μας περιοχή , δεν νομίζω να υπάρχει τοοοοόσο εγκατάλειψη , όσο αφήνετε να εννοηθεί γενικώς! Το bloog μας το διαβάζουν και φίλοι που βρίσκονται εκτός Σκοπέλου. Τους διαμορφώνουμε λοιπόν εικόνα διαφορετική απ΄ την πραγματική! Και δεν είναι σωστό! Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε καθημερινά , είναι μεγάλες. Οι φωνές μας , το τρέξιμο , η απαίτηση , αυτά που δικαιούμαστε να πάρουμε , αυτά που πρέπει να γίνουν , περνάνε πάνω απο τις πλάτες μας! Και δεν μεγαλοποιώ καθόλου τα πράγματα , επειδή έτσι σχεδόν είναι. Δεν αγγίζουμε την τελειότητα , δεν πάνε όλα ρολόι. Μα δεν είμαστε και στον πάτο! Όλα με κόπο και θησίες επιτυγχάνονται. Και με συντονισμένες προσπάθειες και όρεξη και διάθεση χρόνου!
    Σας ευχαριστώ
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο χόρος που φωτογραφιζετε γειτνιάζει με το σχολείο αλλα δεν ειναι του σχολείου άρα δε φταίνε οι καθαρίστριες του σχολείου? Το γυμναστήριο εχει υπάλληλο να βγει με μια σκουπα και μια σακκουλα να καθαρίσει. Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σωστά, δεν ανήκει στο σχολείο, ούτε η ανάρτηση γράφει κάτι τέτοιο. Είναι δημόσιος χώρος που καθημερινά βρίσκονται μαθητές. Ποιός πρέπει να τον έχει καθαρό ας το βρει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο χώρος στις φωτογραφίες είναι δημοτικός και εποπτεύεται από τον Δήμο Σκοπέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε αυτό το χώρο δεν παίζουν τα παιδιά; Οι καθηγητές δεν έπρεπε να ειδοποιήσουν το Δήμο;'Οσον αφορά τον υπάλληλο του γυμναστηρίου είναι πολύ σωστή η παρατήρησή σου.Ενα έχω να σας πω και είναι η πραγματικότητα.Οι περισσότεροι υπάλληλοι της καθαριότητας και όχι μόνο στο Δήμο Σκοπέλου, θέλουν ένα άνθρωπο πάνω από τα κεφάλια τους για να τους υποδεικνύουν,πως θα κάνουν την δουλεία τους.
    Ηρθε η ώρα οι αρμόδιοι της καθαριότητας να τρίξουν τα δόντια.
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι γείτονες ειδοποίησαν τον δήμο πολλές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγνώμη αλλά για να μη τρελαθούμε κιόλας, χρειαζεται υπάλληλος καθαριότητας για το συγκεκριμένο χώρο? το υπάλληλο του Γυμναστηρίου τι τον έχουμε,γιατι τον πληρώνουμε, για να ανοιγοκλείνει την πόρτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάποιος γείτονας καθαρισε πριν από ενα μήνα.
    Ας μπει ομως και ένα καλάθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος είπε...
    αίσχος σε όλους τους αρμόδιους φορείς...

    23 Απριλίου 2010 12:11 μ.μ.

    αίσχος και γι'αυτους που τα πετάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η καθαριότητα σε χώρους που εποπτεύονται από τον Δήμο είναι αυτονόητη και τα αυτονόητα δεν είναι διεκδικούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δημοτική σύμβουλος είστε κυρια Ρέκκα όχι λοιπόν θεωρίες τώρα που πλησιάζουν εκλογές και θα είστε υποψήφια. Ξέρετε λοιπόν ακόμη και ποιος υπαλληλος θα επρεπε να σκουπίσει αυτό το αίσχος, πάρτε του το κεφάλι, εδώ σας θέλω. Ελα εδώ υπάλληλε γιατί δε καθαρίζεις δρόμο απο το Δήμο. Αυτό να δω αλλιώς ψήφος γιοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σήμερα το πρωί μαζεύτηκαν τα σκουπίδια από υπάλληλο του Δήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς τον σχολιαστή 24.04.2010, 1:52 π.μ.

    Λογικά δεν θα έπρεπε να απαντήσω στο άκρως επικίνδυνο σχόλιο σας, στο οποίο με παροτρύνετε να πάρω το κεφάλι ενός ανθρώπου έναντι της μελλοντικής σας ψήφου. Τον τρόπο λησμονήσατε να μου υποδείξετε. Γαλλικός τρόπος δια της λαιμητόμου ή Τούρκικος με γιαταγάνι;

    Επιπλέον το σχόλιό σας είναι άστοχο. Να σας ενημερώσω ότι οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου εκτελούν εντολές καθ’ υπόδειξη δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, στους οποίους (συμβούλους) έχει δοθεί η αντίστοιχη αρμοδιότητα, με απόφαση δημάρχου. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από τον Ιανουάριο του 2009 παραμένω ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και δεν έχω καμία αρμοδιότητα στην καθαριότητα.

    Αναφορικά με τις θεωρίες μου στα δημοτικά πράγματα του νησιού μας, δεν προέκυψαν ξαφνικά λόγω εκλογών -και αυτές επίσης τις γνωρίζετε πολύ καλά εδώ και αρκετά χρόνια. Πιστεύω δε πως η πραγματοποίησή τους είναι εφικτή, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γαλλικός τρόπος δια της λαιμητόμου, γιατί και ο υπάλληλος στον οποιο αναφερομαι συμπεριφέρεται σα Λουδοβίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι κατάφωρη αδικία, τα κουσούρια της σημερινής δημοτικής αρχής (παντελής αποδιοργάνωση και αδικαιολόγητη καθυστέρηση για τα αυτονόητα), να τα επιρρίπτετε στους υπαλλήλους του δήμου, υπογράφοντας μάλιστα ανώνυμα. Την πλασματική αυτή συγκάλυψη εκ μέρους σας (της ολιγωρίας των αρμόδιων δημοτικών συμβούλων) την ονομάζω απλά: κυνική μετάθεση ευθυνών.

    Μην ψάχνετε φίλε μου ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ για να κουκουλώσετε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής ή καλύτερα θα έλεγα την ανευθυνότητά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιατί τόσο μένος, από κάποιους, κατά της δημοτικής αρχής; Όταν με τόσο πάθος την υποστήριξαν δεν ήξεραν; Βάζει σε σκέψεις, θες δε θες αυτή η μεταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Υπάρχει δημοτική αρχή σε αυτό το νησί; Απίστευτο!!! Γιατί τότε όλα είναι σε πλήρη εγκατάλειψη και υπό κατάρρευση; Νόμιζα πως όλοι είναι τελειωμένοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ένας fun της Άτζελας…27 Απριλίου 2010 στις 8:29 μ.μ.

    Το στιχάκι που τραγουδάει η Άντζελα:

    «…είναι κάτι χαρακτήρες, τελειωμένοι αναπτήρες...»

    μήπως ταιριάζει εδώ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η δημοτική αρχή καλή ή κακή υφίσταται. Είναι όμως εύλογη η απορία γιατί αυτοί που την στήριξαν έγιναν ξαφνικά οι φανατικότεροι πολέμιοί της!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στον φίλο ανώνυμο 27.04 8.06 ΜΜ , ας διαβάσει παρακαλώ το κείμενό που ανάρτησα στο blog αυτό στις 23.04 6.11 ΜΜ ( για να μην το ξαναγράφω) και ας μην αναρωτιέται και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις!
    Ευχαριστώ ,
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 27/4 8.29 ΜΜ , ΄΄ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ΄΄ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ , ΘΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριε Τριανταφύλλου, επανορθώνω το σχόλιο μου στις 27.04 8.06 ΜΜ:
    Υπάρχει δημοτική αρχή στην χώρα της Σκοπέλου; Απίστευτο!!! Γιατί τότε όλα είναι σε πλήρη εγκατάλειψη και υπό κατάρρευση; Νόμιζα πως όλοι στη χώρα της Σκοπέλου είναι τελειωμένοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ένας fun της Άντζελας…28 Απριλίου 2010 στις 2:53 μ.μ.

    Δεν είμαι ανώνυμος, είμαι ένας fun της Άντζελας… και σε ρωτάω φίλε στις 28/4/ 11:55 πμ, μήπως «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»; Μεσσίες χρειαζόμαστε με μαγικά ραβδάκια για να μαζέψουν τα σκουπίδια του σχολείου; Εμείς, σοβαροί είμαστε… αλλά μην υποτιμάτε και τη νοημοσύνη μας επειδή ακούμε Άντζελα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σας ευχαριστώ φίλε ανώνυμε 28.04 2.42 Μ.Μ για την διόρθωσή σας! Και πιστεύω πως δεν θέλετε να βάζετε τα πάντα στον ίδιο κουβά. Όχι πως όταν το ποτάμι ξεχειλίζει, ΄΄φουσκώνει΄΄ , δεν παίρνει σχεδόν τα πάντα στο διάβα του , αλλά...Ας έχουμε και λίγη επιείκεια. Μην τα ισοπεδώνετε σας παρακαλώ όλα. Το αν υπάρχει ή όχι Δημοτική Αρχή στη Χώρα της Σκοπέλου , το βλέπετε εσείς καθημερινά που ζείτε εκεί. Τα ακούσματα τα δικά μου και οι τόσες φορές που τυγχάνει να βρίσκομαι στην περιοχή σας όμως , δεν με βρίσκουν τόσο κοντά στα λεγόμενά σας. Συγνώμη γι΄ αυτό αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. Κι αυτό επειδή είμαστε άνθρωποι κι όχι υπεράνθρωποι!
    Ευχαριστώ ,
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δυστυχώς, στην παρούσα δημοτική αρχή όλοι έχουν χάσει κ. Τριανταφύλλου. Δεν αναφέρομαι στα τοπικά συμβούλια των δύο χωριών, δεν έχω άποψη. Στη Γλώσσα έχω να έρθω 2-3 χρόνια. Ο λόγος είναι ότι δεν έχω εκεί φίλους, η παρέα μου είναι εδώ, μην φανταστείτε κάτι άλλο, τοπικιστικό.

    Σας λέω λοιπόν πως εδώ στη χώρα Σκοπέλου επικρατεί μεγάλη αντιπάθεια προς την παρούσα δημοτική αρχή. Ναι, υπάρχει αδιέξοδο αλλά τώρα πια είναι πολύ αργά. Αυτοί οδήγησαν το δήμο σε αδιέξοδο. Δεν φταίνε οι πολίτες αν μια δημοτική αρχή δεν τα καταφέρνει και έχει βουλιάξει. Έτσι δεν είναι;

    Εμείς σαν πολίτες, τους αφήσαμε να κυβερνήσουν ελεύθερα, δεν τους ενοχλήσαμε καθόλου. Δεν τους κάναμε τη ζωή δύσκολη. Αυτοί μας έκαναν δύσκολη τη δική μας ζωή, έως και ανυπόφορη. Με τον τρόπο τους ή με την αδιαφορία τους ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, από τον οποίο οι γονείς μας κι εμείς ζούμε. Στην ουσία υποβάθμισαν το νησί μας. Να μην επαναλάβω και γίνομαι κουραστική τα όσα έχουν ήδη γραφτεί μέχρι τώρα από προηγούμενους σχολιαστές.

    Τώρα πια είναι αργά, δεν προλαβαίνουν να επανορθώσουν. Τι προφίλ και πράσινα άλογα λένε κάποιοι! Όλο τους το σύστημα είναι στον αέρα. Έκαψαν την προίκα τους. Και θα ξέρετε πως στην πολιτική, αν σε πάρει ο κατήφορος, τίποτα δεν σε γυρίζει πίσω. Δεν βλέπετε που έχουν κρυφτεί μέσα στα καβούκια τους και δεν εμφανίζονται; ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ κ. Τριανταφύλλου. Δεν βλέπετε ότι είστε ο μόνος που απαντάτε επώνυμα, αν και τοπικός;

    Που είναι οι πληθώρα υποστηρικτών του δημάρχου, τους οποίους επικαλείστε; Γιατί δεν βγαίνουν όλοι αυτοί, οι πολλοί, ΑΝΟΙΧΤΑ και ΕΠΩΝΥΜΑ να τον υπερασπιστούν; Τι φοβούνται; Μήπως τη ρετσινιά κ. Τριανταφύλλου; Ή μήπως δεν υπάρχει κανείς τελικά να τους στηρίζει;
    Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας, Καίρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μπράβο Καίρη! Σωστά το έθεσες. «Δεν φταίνε οι πολίτες αν μια δημοτική αρχή δεν τα καταφέρνει και έχει βουλιάξει.» Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής Σκοπέλου πλήττει κυρίως εμάς που ζούμε από τον τουρισμό. Κανείς από όσους «υποτίθεται» ότι την στηρίζει ακόμα, δεν έχει βγει επώνυμα να πει μια κουβέντα. Μπράβο κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.